Καλαμπάκα: Υλοποίηση έργων και δεσμεύσεων της Δημοτικής Αρχής

Μια σειρά αιτημάτων και στόχων, τα οποία από την πρώτη στιγμή έθεσε επί τάπητος η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μετεώρων και έκανε σημαντικές προσπάθειες προς την επίτευξή τους, άρχισαν να υλοποιούνται το τελευταίο χρονικόδιάστημα.

Συγκεκριμένα, έπειτα από συνεχείς προσπάθειες και συζητήσεις της Δημοτικής Αρχής µε τους αρμόδιους του Υπουργείου Εσωτερικών, κατόρθωσε ο Δήμος Μετεώρων να ενταχθεί στην πρώτη φάση του προγράμματος του Υπουργείου για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δήμων και για το σκοπό αυτό εγκρίθηκε το ποσό των 1.370.000 ευρώ για την άμεση αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου µας. Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα δώσει ανάσα στα οικονομικά του Δήμου Μετεώρων και θα διαθέσει το ταχύτερο δυνατό χρήματα στην τοπική αγορά, που το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω και του COVID-19, έχει υποστεί σημαντικό οικονομικό πλήγμα.

Επιπλέον, ο Δήμος Μετεώρων, µε προσωπική προσπάθεια του Δημάρχου Μετεώρων κ. Αλέκου, καθώς και κατόπιν συναντήσεων που έκανε ο ίδιος, χαρακτηρίστηκε ως ορεινός με ό,τι αυτό συνεπάγεται προς όφελος των Δημοτών και για όποια επιπλέον χρηματοδότηση του Δήμου.

Ακόμη, ο Δήμαρχος Μετεώρων µε συντονισμένες ενέργειες του και µε τη συμβολή του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Λιβάνιου, υλοποίησε το χρόνιο αίτημα των κατοίκων των οικισμών Αµαράντου και Ελαφίου, αφού µε το υπ’ αριθμ. 76/2020 Προεδρικό Διάταγμα αναγνωρίστηκε ο αυτοτελής οικισμός “Ελάφιον” της κοινότητας Αµαράντου της Δ.Ε. Καστανιάς, ως κοινότητα “Ελαφίου”.

Επίσης αξίζει να αναφερθεί, ότι η προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής και του ίδιου του Δημάρχου, για δημιουργία δημοτικού, κλειστού κολυμβητηρίου, αρχίζει να υλοποιείται, αφού το εν λόγω έργο διεθνών προδιαγραφών, µε τη συμβολή και του αρμόδιου Αντιδημάρχου, θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών “ΑντώνηςΤρίτσης”.

Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε τον Βουλευτή του Ν. Τρικάλων κ. Λιούτα Αθανάσιο, ο οποίος, µε προσωπικό κόπο, συνέβαλε σημαντικά στην υλοποίηση των ανωτέρω δράσεων και έργων.

Από το γραφείο Δημάρχου©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή