Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τρικάλων για συμμετοχή στη πανθεσσαλική διαδήλωση στη Λάρισα

Παρά την τεράστια καταστροφή από την πλημμύρα στη Θεσσαλία, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν παρεκκλίνει ούτε μία μοίρα από τη δημοσιονομική πειθαρχία της ΕΕ, δε βάζει χέρι στα τεράστια κέρδη του κεφαλαίου και ρίχνει ξανά τα βάρη στον λαό, ο οποίος καλείται –και πάλι- να πληρώσει για την «αποκατάσταση». Η λογική της αχαλίνωτης καπιταλιστικής ανάπτυξης, που εκφράζεται διαχρονικά και υπηρετείται άμεσα και από την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε πόλεις, παραλίες και βουνά, οδηγεί σε συμφορές.

Σήμερα είναι αναγκαία η ανάπτυξη μιας σύγχρονης προγραμματικής αντίληψης, αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής, που βλέπει τις κοινωνικές ανάγκες με νέο τρόπο, ενταγμένες στο περιβάλλον, με προστασία του κοινού μας σπιτιού, της Γης. Στις νέες συνθήκες, η πάλη για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής και της κυβέρνησης της ΝΔ που την προωθεί, καθώς και όλου του πολιτικού-κομματικού συστήματος συναίνεσης και αστικής κυριαρχίας γίνεται επιτακτική.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τρικάλων καλεί  τους εργαζόμενους και τη νεολαία για μαζική και μαχητική συμμετοχή στην πανθεσσαλική διαδήλωση την Κυριακή 24 Σεπτέμβρη στις 12.30 στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Να διεκδικήσουμε:

  • Άμεση και επαρκή αποζημίωση σε όλους τους πληγέντες για την καταστροφή κάθε κατοικίας, επαγγελματικής στέγης, αγροτικής παραγωγής, επαγγελματικού εξοπλισμού και οποιουδήποτε άλλου περιουσιακού στοιχείου του λαού στην περιοχή μας.
  • Χορήγηση ελάχιστα εγγυημένου εισοδήματος σε όλους τους πληγέντες.
  • Φροντίδα για τη διαμονή, σίτιση, περίθαλψη των πληγέντων.
  • Ταχεία αποκατάσταση των ζημιών.
  • Άμεσα αντιπλημμυρικά έργα και αντιπλημμυρικό σχεδιασμό που να εντάσσεται στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
  • Απόδοση πολιτικών και ποινικών ευθυνών για το έγκλημα σε κυβερνήσεις και περιφερειακές αρχές.
  • Προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος. Έργα υποδομών για την προστασία των ανθρώπινων ζωών.

Να γίνουμε οι σταγόνες μιας πολιτικής και ταξικής καταιγίδας που αυτή τη φορά θα «πνίξει» αυτούς που μας πνίγουν τόσα χρόνια.

 ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τρικάλων

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή