Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κάλεσμα της ΟΓΕ για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ

Οι Σύλλογοι και Ομάδες γυναικών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) σας καλούμε να ενώσουμε τις φωνές μας με τη μαζική μας συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 7ης Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ. Να διεκδικήσουμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας στην εργασία, στη μόρφωση, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας, στον ελεύθερο χρόνο, που μας στερούν επιχειρηματικοί κολοσσοί, ΕΕ και κυβέρνηση.

Να μη συμβιβαστούμε με τη ζωή- λάστιχο, με την επίθεση διαρκείας ΕΕ- κυβέρνησης

Να ρίξουμε άκυρο στα κάλπικα διλήμματα της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, που μας εκβιάζει να θυσιάσουμε τις ανάγκες μας με κριτήριο τις αντοχές της “οικονομίας της αγοράς”. Παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά μας δικαιώματα, κομματιάζοντας την οικογενειακή και κοινωνική μας ζωή.

Πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης για τη στήριξη των νέων μητέρων κρύβεται η αγωνία τους για να αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεων. Γι αυτό και επιδιώκουν να αυξήσουν τη γυναικεία απασχόληση με ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, με ωράρια λάστιχο, με μισθούς πείνας και με πετσοκομμένα μέτρα στήριξης της μητρότητας (άδειες και επιδόματα).

Δεν τους έπιασε ο πόνος για να ανακουφιστεί η εργαζόμενη και άνεργη γυναίκα, να έχει μια ζωή όπως της αξίζει το 2019. Δεν έχουν πρόθεση να απαλλάξουν τη μισθωτή και αυτοαπασχολούμενη γυναίκα από το βάρος της φροντίδας των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ, του νοικοκυριού που πέφτει στις πλάτες μας, λόγω των υποβαθμισμένων ή ανύπαρκτων ή εμπορευματοποιημένων κοινωνικών υπηρεσιών.

Η κρατική προστασία περιορίζεται σε ορισμένα επιδόματα, ως ένα “ελάχιστο” δίκτυ για την εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας. Γιατί οι ανάγκες προστασίας της μητρότητας, της οικογένειας λογαριάζονται με τη λογική του “κόστους” για τους επιχειρηματικούς ομίλους και το κράτος, ενώ δίνουν προτεραιότητα και χρήματα για προνόμια και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς κολοσσούς.

Ακόμα και το δικαίωμα των παιδιών μας στην προσχολική αγωγή, η ασφάλειά τους με μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής προστασίας σε σχολεία και σχολές μπαίνει στη “ζυγαριά” του “κόστους”.

Για αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ με το “καλημέρα” προχώρησε σε νέους νόμους με νέες φοροαπαλλαγές για τους επιχειρηματικούς κολοσσούς και με ιδιωτικοποιήσεις όπως της ΔΕΗ, του νερού, των αστικών συγκοινωνιών. Την ίδια στιγμή, καταδικάζουν εμάς και τις οικογένειές μας στην ενεργειακή φτώχεια, στη ζωή στην πρέσα με  τους αβάσταχτους φόρους και τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060.

Όσο κάνουν στην οικονομία κουμάντο οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι και οι μεγαλοξενοδόχοι, τόσο τα δικαιώματά μας στην εργασία, στη μητρότητα, στη δημιουργική ζωή θα τσακίζονται στις μυλόπετρες του επιχειρηματικού κέρδους. Τόσο θα αυξάνονται οι κίνδυνοι για το λαό μας και τους γειτονικούς λαούς από την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ- ΕΕ, με την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων σε όλη την Ελλάδα. Η ζωή των οικογενειών μας κινδυνεύει για τα συμφέροντά τους. Γι αυτό και ο αγώνας μας ενάντια στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τις ελληνικές κυβερνήσεις που τους υπηρετούν είναι όρος επιβίωσης για μας.

Δεν υποτασσόμαστε στον αρνητικό συσχετισμό. Εντείνουμε την πάλη μας για να κλείσουν όλες οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στη χώρα μας.

 

Εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, νέα γυναίκα,

Η συλλογική δράση, η αγωνιστική στάση ζωής, η διεκδίκηση για όλα αυτά που μας ανήκουν αποτελεί τη μόνη διέξοδο για να βγούμε στο ξέφωτο μιας ζωής χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση. Δυναμώνουμε το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυταπασχολουμένων, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους.

Η ΟΓΕ σε καλεί να γνωριστούμε και να παλέψουμε μαζί για:

  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Κατάργηση των νόμων που προωθούν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την κατάργηση της Κυριακής Αργίας
  • Εφαρμογή του νόμου για την προστασία της εργαζόμενης μητέρας, την απαγόρευση της απόλυσης.
  • Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξάρτητα εργασιακών σχέσεων.
  • Άδειες στο ζευγάρι για ασθένειες ή άλλες ανάγκες του παιδιού για τα επόμενα χρόνια. Μεγαλύτερη άδεια στις μονογονεϊκές οικογένειες και σε γυναίκες με αναπηρία ή με παιδιά ΑμΕΑ.
  • Επίδομα τοκετού 1000 ευρώ για κάθε γέννα, ανεξάρτητα από άλλες προϋποθέσεις, από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κάλυψη όλων των εξόδων προγεννητικού ελέγχου, ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και τοκετού από το κράτος. Ενιαίο, καθολικό αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας- Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας ιατρικής για όλες και όλους, χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση. Δωρεάν χορήγηση φαρμάκων.
  • Επαναφορά της 5ετούς διαφορά στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Να μην ξεπερνούν τα 55 χρόνια για τις γυναίκες και τα 60 για τους άνδρες, τα 50 και 55 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Να εξασφαλίζεται από το κράτος για όλα τα παιδιά -από τη γέννησή τους μέχρι την είσοδό τους στο σχολείο- θέση σε προσχολική δομή, δημόσια και δωρεάν. Χωρίς voucher, χωρίς τροφεία, χωρίς χρήματα γονιών για να καλύψουν λειτουργικές δαπάνες, εξόδους, πολιτιστικές δράσεις. Παιδικοί σταθμοί και Νηπιαγωγεία, τόσα όσα καλύπτουν τις ανάγκες όλων των παιδιών.
  • Άμεση και ουσιαστική υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής με κρατική χρηματοδότηση που θα καλύψει όλες τις ανάγκες σε κτίρια, αίθουσες και προσωπικό.
  • Υποδομές εδώ και τώρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών. Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή