Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κάλεσμα του Σωματείου Επιπλοποιών Ξυλουργών και συναφών Επαγγελμάτων

Για την κινητοποίηση της Τρίτης

Σε ανακοίνωση – κάλεσμα του Σωματείου Επιπλοποιών Ξυλουργών και συναφών Επαγγελμάτων, αναφέρονται τα εξής:

Συνάδελφοι,

συνεχιζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την απόσυρση του νέου φορολογικού εκτρώματος. Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου κλείνουμε εκ νέου τις βιοτεχνίες και τα μαγαζιά μας, με προοπτική κλιμάκωσης των αγώνων τις μέρες συζήτησης και ψήφισής του.

Δεν διαλέγουμε με ποιον τρόπο θα μας ρουφήξουν το εισόδημα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί για άλλη μια φορά να πιάσει κορόιδο τους μικρούς επαγγελματίες ώστε να αποδεχτούν το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με τις λιγότερες αντιδράσεις. Από την μια ανακοινώνει την μείωση κατά 50% του τέλους επιτηδεύματος ενώ η φορολογική επιβάρυνση από την εφαρμογή του νομοσχεδίου με το λεγόμενο «τεκμαρτό εισόδημα» αναμένεται πολλαπλάσια.

Έναν κεφαλικό φόρο δηλαδή πάνω σε ένα ψεύτικο και ανύπαρκτο εισόδημα, το οποίο μάλιστα θα αυξάνεται ανά τριετία και θα «απογειώνεται» αν ο επαγγελματίας απασχολεί έστω και έναν εργαζόμενο.

Ακόμα και το υποτιθέμενο ‘’δικαίωμα’’ που δίνει στον μικρό επαγγελματία να αμφισβητήσει το ‘’τεκμαρτό εισόδημα’’ για το οποίο θα φορολογείται, τον αναγκάζει να αποδεχτεί εξονυχιστικούς ελέγχους σε βάθος πενταετίας, μετατρέποντας την σχέση του με το κράτος σε ένα ανελέητο και εκδικητικό κυνήγι για να αποδειχθεί εν τέλει η «ενοχή» του.

Έχουμε πλέον πείρα. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο!

Συνάδελφοι, το νέο χαράτσωμα στο ήδη πετσοκομμένο εισόδημα μας συμπεριλαμβάνεται στα «προαπαιτούμενα» για το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να ενισχυθούν με «ζεστό» χρήμα οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι αλλά και για να πιαστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του νέου προϋπολογισμού που θα έρθει προς ψήφιση τις επόμενες μέρες, στο όνομα της δήθεν ‘’φορολογικής δικαιοσύνης.

Είναι προκλητικό και σκανδαλώδες να μιλούν για φορολογική δικαιοσύνη αυτοί που με διάφορους νόμους έχουν θεσπίσει ένα σορό φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο. Όλα τα παραπάνω δεν πρόκειται να αγγίξουν ούτε σεντ από τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών. Ακόμα και στο ίδιο το νομοσχέδιο προβλέπονται νέες φοροαπαλλαγές στους μεγάλους ομίλους, μειώνοντας τη φορολόγηση συγκέντρωσης κεφαλαίου και του φόρου πώλησης μετοχών, σε ένα ακόμα χαρακτηριστικό δείγμα «φορολογικής δικαιοσύνης».

‘’Οι επαγγελματίες έχουμε φωνή. Αυτό το νομοσχέδιο να αποσυρθεί’’

Συνάδελφοι, μπροστά σε αυτήν τη λαίλαπα, που πνίγει τους πιο ευάλωτους επαγγελματίες, γίνεται φανερό ότι ο μόνος δρόμος είναι η συλλογική δράση.

Καλούμε ΤΑ ΜΕΛΗ του σωματείου μας την τρίτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00 πμ στην Απόλλωνος 11 κάτω από τα γραφεία της ομοσπονδίας.

” Η κυβέρνηση να πάρει πίσω το έκτρωμα “.

Η μόνη λύση είναι η ικανοποίηση των αιτημάτων μας

– Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης.

– Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος.

– Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις.

– Δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή