Κάλεσμα Κουτσούμπα «σε όσους νιώθουν ακόμα αριστεροί» κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

"Είμαστε εδώ για να διατρανώσουμε το δικό μας 'Όχι' στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ και τους ευρωατλαντικούς αντιλαϊκούς σχεδιασμούς. Είμαστε εδώ για να διατρανώσουμε το δικό μας 'Ναι' στην ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη του ελληνικού με τον γειτονικό λαό. Είναι το γνήσιο ''Οχι' και το αληθινό 'Ναι' αυτά που δέσποσαν σήμερα το πρωί στην Ακρόπολη, σε αυτό το αιώνιο σύμβολο του ελληνικού και παγκόσμιου πολιτισμού, που έκανε τον γύρο του κόσμου" τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη αποψινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα.

"Προβάλλοντας έτσι, τη μόνη ειλικρινή, σταθερή, ταυτόχρονα πατριωτική και διεθνιστική θέση, που υπηρετεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων τόσο στη χώρα μας όσο και στις γειτονικές μας χώρες" πρόσθεσε.

Είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών που "σχεδίασε, υλοποίησε και υπέγραψε τελικά με την κυβέρνηση της πΓΔΜ, κατά παραγγελία του ΝΑΤΟ, των Αμερικάνων και της ΕΕ, του μεγάλου κεφαλαίου για να κάνουν τις μπίζνες τους στα Βαλκάνια".

Τόνισε ότι το ΚΚΕ λέει "Όχι" στη Συμφωνία αυτή γιατί λέει "Όχι" στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό.

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψεύδεται όταν ισχυρίζεται ότι κατάφερε να λύσει ένα ιστορικό πρόβλημα χρόνων, καθώς η "συμφωνία των Πρεσπών δεν αποτελεί λύση, διότι καμία λύση προς όφελος των λαών δεν μπορεί να προκύψει, όταν αυτή έχει υπαγορευτεί από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα".

Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κρύψει την αλήθεια ότι βασικός στόχος της συμφωνίας είναι η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και προοπτικά στην ΕΕ καθώς και ότι η Συμφωνία είναι μέρος των γενικότερων σχεδιασμών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα Δυτικά Βαλκάνια, στην προσπάθειά τους να ανακόψουν την επιρροή της Ρωσίας και της Κίνας στα Βαλκάνια.

Αναφέρθηκε στις μεθοδεύσεις των ιμπεριαλιστών και τις πιέσεις που άσκησαν στο γειτονικό λαό για να αποδεχθεί τη Συμφωνία ώστε μέσω της αποδοχής αυτής να ενταχθεί η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και υπογράμμισε ότι ακριβώς επειδή η Συμφωνία είναι ΝΑΤΟϊκή γι' αυτό το λόγο παραμένουν ως συνειδητή επιλογή στο κείμενό της "τα σπέρματα του αλυτρωτισμού με τα περί «Μακεδονικού λαού», «Μακεδόνα πολίτη» και «Μακεδονικής γλώσσας», που αφήνουν ανοιχτό το παράθυρο για αναζωπύρωση των εθνικισμών, την έγερση αλυτρωτικών διεκδικήσεων εκατέρωθεν.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή