Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Λογιστών Τρικάλων για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Συνάδελφοι Λογιστές ελεύθεροι επαγγελματίες

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για μια ακόμα φορά, επιδιώκει να βαφτίσει το κρέας ψάρι όπως συνηθίζει κάθε χρόνο από το βήμα της ΔΕΘ.

Οι πανηγυρισμοί όμως, πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών περί «των θετικών της ελληνικής οικονομίας» δεν αναιρούν την καθημερινή κόλαση που βιώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι.

Τα λαϊκά στρώματα, όχι μόνο δεν έχουν ούτε ψάρι ούτε κρέας, αλλά στερούνται και πολλών άλλων βασικών αγαθών και υπηρεσιών.

Έρχεται νέα θύελλα

Οι πανηγυρισμοί θα κρατήσουν πολύ λίγο. Νέα επίθεση έρχεται στα δικαιώματά μας στο όνομα των προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης. Συνεχίζουν, κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, από εκεί που σταμάτησαν τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης. Με πετσόκομμα των επιδομάτων πρόνοιας, την ένταση της φοροληστείας, την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών και τον απαράδεκτο συνδικαλιστικό νόμο.

Το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού 3,5% στο ΑΕΠ σημαίνει συνέχιση της φοροληστείας στρωμάτων και ακόμα μεγαλύτερη περικοπή κρατικών δαπανών από την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια και όλα τα κοινωνικά δικαιώματα.

Δεν υπάρχει η δίκαιη ανάπτυξη που ευαγγελίζονται. Στόχος του αφηγήματος είναι η αύξηση των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Χρειάζεται και εμείς οι αυτοαπασχολούμενοι να προβληματιστούμε.

Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης δεν πρέπει να μας ξεγελούν. Είναι στην καλύτερη περίπτωση σταγόνα στον ωκεανό.

Η πολιτική της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης , παρ’ όλη τη προσπάθεια της κυβέρνησης να μας πείσει ότι αλλάζει, η αλήθεια είναι ότι θεωρεί τους αυτοαπασχολούμενους διαρθρωτικό πρόβλημα για τα κέρδη των λίγων.

Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας

Δεν συμβιβαζόμαστε – Οργανώνουμε τον Αγώνα μας

Καλούμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους να μην συμβιβαστούν σε ζωή χωρίς δικαιώματα.

Δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, στην Ασφάλιση.

Απορρίπτουμε την τακτική του κοινωνικού εταιρισμού και των κοινωνικών διαλόγων που εφαρμόζουν χρόνια οι πλειοψηφίες των ΓΣΕΒΕΕ,
είναι χρεοκοπημένη.

Η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στη σύγκρουση με αυτή την πολιτική.

Διεκδικούμε:

– Αφορολόγητο όριο και για τους αυτοαπασχολούμενους. Αύξησή του στις 20.000, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

– Να καταργηθούν οι ληστρικοί φορολογικοί νόμοι και τα χαράτσια. Να πληρώσει εδώ και τώρα το μεγάλο κεφάλαιο. Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων προοδευτικά στο 45%.

– Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις, οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, επαγγελματικού εξοπλισμού και στέγης. Άμεση διαγραφή τμήματος των χρεών, τόκων και προσαυξήσεων, ευνοϊκές ρυθμίσεις για όλους τους α/α.

– Δωρεάν υγεία-πρόνοια, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμιά πληρωμή για τις υπηρεσίες υγείας.

– Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις.

Όλοι στο συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη αύριο Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στις 6.30 το απόγευμα.

Αναχώρηση των λεωφορείων απ’ τη Β. Τσιτσάνη στις 2 το μεσημέρι.

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή