Κάλεσμα της ΟΑΣΤ στην πανθεσσαλική κινητοποίηση στη Λάρισα

Το 4ο Μνημόνιο που ψηφίστηκε την 18η Μάη από τη Βουλή μειώνει δραματικά το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. Με τα νέα μέτρα το αφορολόγητο εισόδημα που κερδίσαμε στα μπλόκα το 2016 κουτσουρεύεται από 8.600 ευρώ στα 5.600 ευρώ, οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ δεν θα εκπίπτουν από το φορολογητέο ποσό όπως θα ισχύσει φέτος και με μια έκπτωση 15% για το 2018 που σε καμιά περίπτωση δεν αντισταθμίζει την επιβάρυνση στις εισφορές και τη φοροληστεία που θα υποστούμε, ψηφίστηκε νέο χαράτσι για το νερό ύδρευσης και άρδευσης, μειώνει τις συντάξεις από το 2019, κόβει μια σειρά επιδόματα στη σύνταξη.

Τα "περίφημα" αντίμετρα της κυβέρνησης είναι ψίχουλα, που σε καμιά περίπτωση δεν αντισταθμίζουν τις τεράστιες απώλειες στο εισόδημά μας. Η μείωση του ΦΠΑ στο 13% για την αγορά ορισμένων μέσων και εφοδίων για τους αγρότες δεν έχει ουσιαστικό αντίκρισμα στην τσέπη μας, ούτε θα σταματήσει την επιβάρυνση της λαϊκής κατανάλωσης που θα συνεχίσει να αγοράζει πανάκριβα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ πουλάμε σε εξευτελιστικές τιμές τη σοδειά μας.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε το δίκαιο και αναγκαίο πλαίσιο αιτημάτων που είχαμε στα μπλόκα. Διεκδικούμε ουσιαστικό εισόδημα και ελάφρυνση από τα χαράτσια και την άγρια φορολογία, μέτρα που θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να παράγουμε. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη σφαγή μας ούτε με τα ψίχουλα της κυβέρνησης.

– Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης και φορολόγηση με βάση το πραγματικό εισόδημα αγρότη και κτηνοτρόφου. Σταδιακή αύξηση της φορολογίας ως 45% για τα μεγάλα εισοδήματα.

– Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για την Υγεία (6,95%) επειδή η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Αναβάθμιση και στελέχωση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, δωρεάν δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόνοια.

– Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

– Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, στα μέσα και εφόδια καθώς ο ΦΠΑ είναι ουδέτερος φόρος.

– Λέμε όχι σε κάθε παλιό και νέο χαράτσι, να πληρώσουν την κρίση αυτοί που την δημιούργησαν, βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι, τραπεζίτες.

Για τις ζημιές στις καλλιέργειες

Εκτός από τα παραπάνω, έχουμε τις εκτεταμένες ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα που οδήγησαν σε τεράστιες απώλειες στην παραγωγή και το εισόδημα των παραγωγών ιδιαίτερα στο Νομό Τρικάλων. Χαλαζόπτωση, βροχοπτώσεις συνέβαλαν στη μείωση της παραγωγής και του εισοδήματος προκαλώντας πρόβλημα επιβίωσης σε χιλιάδες αγρότες. Όλες οι επαρχίες του νομού υπέστησαν τέτοιες ζημιές.

Η ΟΑΣΤ «Η Άνοιξη», μαζί με τις άλλες Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας, υλοποιώντας την απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων απευθύνουν μαζικό και μαχητικό κάλεσμα σε αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Ιούνη και ώρα 11 το πρωί στον ΕΛΓΑ και μετά στο πρώην ΟΓΑ.

Διεκδικούμε αγωνιστικά:

1. Να γίνει ο ΕΛΓΑ σύγχρονος δημόσιος φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

2. Στελέχωση του οργανισμού με ειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό για άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις και όχι όπως σήμερα που λειτουργεί με τεράστια κενά και συμβασιούχους 8μήνων.

3. Να γίνουν τα απαραίτητα έργα αντιχαλαζικής, αντιπαγετικής, αντιπλημμυρικής προστασίας ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι από την αλλαγή των κλιματικών συνθηκών, να προστατεύεται η παραγωγή και να μειωθεί το κόστος που σήμερα δίνεται για αποζημιώσεις.

Η ΟΑΣΤ και οι Αγροτικοί Σύλλογοι καλούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση την Πέμπτη στις 11 το πρωί στον ΕΛΓΑ. Η μαζική συμμετοχή και η αποφασιστικότητά μας είναι καθοριστικός παράγοντας ώστε να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας. Η ΟΑΣΤ πιστεύει ακράδαντα ότι η πάλη για τις άμεσες διεκδικήσεις πρέπει να ξεκινάει και να τελειώνει στην αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε τα προβλήματα θα συνεχίζουν να υπάρχουν.

Καλούμε τους συναδέλφους να "κλείσουν τα αυτιά τους" στις φωνές που μιλάνε για ασφάλιση σε ιδιωτικές εταιρείες που ήδη μπαίνουν στο παιχνίδι, όχι μόνο δεν θα λύσει τίποτα, αλλά θα είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα και μικρότερες οι αποζημιώσεις. Το ίδιο και στις φωνές που μιλάνε για διαχωρισμό του Ταμείου και της ασφάλισης αγροτών και κτηνοτρόφων.

Σαφέστατα οι κτηνοτρόφοι είναι ακόμη πιο πολύ αδικημένοι από τον ΕΛΓΑ όμως ο διαχωρισμός των εισφορών τους δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα. Πάλι δεν θα αποζημιώνονται για όλες τις νόσους και για τον αριθμό ζώων που χάνονται. Η λύση όπως και η λύση για τους αγρότες βρίσκεται στην αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, στην ασφάλιση και αποζημίωση από όλες τις νόσους και για όλο τον αριθμό των θανόντων ζώων.

Όλοι στην κινητοποίηση στον ΕΛΓΑ στην Λάρισα την ερχόμενη Πέμπτη 29 Ιούνη στις 11 το πρωί

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Άνοιξη»

 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή