Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κάλεσμα του ΤΕΦΑΑ προς αθλητικούς οργανισμούς στην εκδήλωση FutbolNet της Barca

Στις 20/6, 30 παιδιά του προσφυγικού πληθυσμού της πόλης μας θα συμμετάσχουν στο ΤΕΦΑΑ ΠΘ στη γιορτή για το κλείσιμο του προγράμματος FutbolNet του ιδρύματος της Barcelona.

Με την ευκαιρία αυτή το ΤΕΦΑΑ ΠΘ μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος So.Net. καλεί τους αθλητικούς οργανισμούς, γυμναστήρια, ακαδημίες της πόλης των Τρικάλων, και της υπόλοιπης Ελλάδας να παραβρεθούν στην εκδήλωση ώστε να γνωρίσουν τα παιδιά του προσφυγικού πληθυσμού της πόλης, να ενημερωθούν για τους στόχους του προγράμματος So.Net. και να γίνουν νέα μέλη στο ευρωπαϊκό δίκτυο αθλητικών οργανισμών που προσφέρουν εύκολη πρόσβαση σε άσκηση και άθληση.

Ο αθλητισμός χαρακτηρίζεται ως το μέσο και το πεδίο στο οποίο όλα τα πρόσωπα τυγχάνουν δίκαιης μεταχείρισης, ανεξάρτητα από την καταγωγή τους ή την κοινωνική τους θέση. Το αθλητικό περιβάλλον σέβεται και ενισχύει τη διαφορετικότητα, παρέχει στα άτομα ίσες ευκαιρίες μάθησης ενώ παράλληλα αναπτύσσει την προσωπική και κοινωνική υπευθυνότητα ατόμων διαφορετικής πολιτισμικής προέλευσης για την ομαλότερη ένταξή τους στην κοινωνία. Αυτοί είναι οι στόχοι του προγράμματος Solidarity Network for sport and young migrants (So.Net.) στο οποίο συμμετέχουν η Ιταλία, η Σλοβενία και η Ελλάδα.

Έως τώρα, μόνο στα Τρίκαλα:

17 αθλητικοί οργανισμοί και ακαδημίες είναι πλέον μέλη του Ευρωπαϊκού δικτύου So.Net!

Προσφέρουν 126 θέσεις για άσκηση και άθληση σε παιδιά του προσφυγικού πληθυσμού της πόλης με στόχο την ομαλή ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία μας.

To ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τους ευχαριστεί θερμά για τη συνεργασία τους.

Καλούμε  ακόμη περισσότερους Αθλητικούς οργανισμούς, ακαδημίες, γυμναστήρια από  όλη την Ελλάδα, να γίνουν μέλη του Ευρωπαϊκού δικτύου, έως τα τέλη Ιουνίου 2019, στέλνοντας ένας μήνυμα στο [email protected]

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή