Καλή κι ευλογημένη Χρονιά από τον Επιμορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Κρηνίτσας

Με επιτυχία ξεκίνησε η πρώτη μας εκδήλωση «Κοπή βασιλόπιτας» για το 2020. Επιτυχία σημαίνει συμμετοχή οποία ήταν πρωτοφανής. Ο παπά-Γιώργης, ιερέας της Κρηνίτσας, αγαπητός σε όλους τους Κρηνιτσιώτες και υποστηρικτής του έργου του Συλλόγου, ευλόγησε την βασιλόπιτα για να πάει καλά η νέα μας χρονιά. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Λασπάς Αχιλλέας και τον ευχαριστούμε για την παρουσία του. Ευχαριστούμε επίσης τα μέλη του Συλλόγου που παρευρέθηκαν και ομολογουμένως σήμερα ήταν περισσότερα από κάθε άλλη φορά. Παρευρέθηκαν επίσης αρκετοί φίλοι μας, που σήμερα έκαναν εγγραφή ως μέλη του Συλλόγου διότι εκτιμούν τις δράσεις μας, συμμετέχουν στο χορευτικό μας και τους αρέσουν τα μαθήματα, που παραδίδει με ιδιαίτερη αγάπη ο χοροδιδάσκαλός μας Ηλίας Ζαχαράκης. Επίσης ένοιωσαν τη ζεστή αγκαλιά που άνοιξε ο Σύλλογός μας για όλους.

Η κοπή βασιλόπιτας είναι μια δράση που έχει καθιερωθεί στην Κρηνίτσα εδώ και πολλά χρόνια. Αποτελεί μια ευκαιρία να συναντηθούμε, να ανταλλάξουμε ιδέες και να καταστρώσουμε τα σχέδια για τη νέα χρονιά.  Μετά την ευλογία ευχηθήκαμε Υγεία, Αγάπη και μια Δημιουργική Χρονιά.Μετά τις  ευχές συνεχίσαμε με καφεδάκι, χυμούς και αναζήτηση του φλουριού μέσα σε μια όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα. Φωνές, γέλια και συζητήσεις. Μετά τις  ευχές συνεχίσαμε με καφεδάκι, χυμούς και αναζήτηση του φλουριού μέσα σε μια όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα.Η τυχερή ήταν η Σωτηρία Κυριακού η οποία μας ευχήθηκε επιτυχημένες εκδρομές !!! Στη συνέχεια παραδώσαμε μια όμορφη πλακέτα στη μητέρα του Θανάση Λούκα, στην Παρασκευή Λούκα, ως ενθύμιο για την άψογη φιλοξενία που πρόσφερε στα μέλη του συλλόγου ο γιος της Θανάσης, ο οποίος λόγω υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παρευρεθεί. Και πες – πες πάρθηκαν νέες αποφάσεις για δωρεάν δράσεις.

  • Μαθήματα ζωγραφικής
  • Μαθήματα πλεχτικής με βέργες
  • Μαθήματα πλεχτικής με βελονάκι

Προσκαλούμε τα παιδιά να κάνουν εγγραφή στα τμήματα ζωγραφικής που θα δημιουργηθούν στο Σύλλογο μας. Επίσης παρακαλούμε τις κυρίες να κάνουν εγγραφή στα τμήματα πλεκτικής με βέργες και τμήματα πλεκτικήςμε βελονάκι. Τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν. Στη συνέχεια μιλήσαμε με τις κυρίες για τις παραδοσιακές πίτες. Είναι μια τέχνη που οφείλουμε να την περάσουμε στη νέα γενιά. Στοχεύουμε λοιπόν να διοργανώσουμε μια γιορτή πίτας, θα γίνει διαγωνισμός και βράβευση της καλύτερης πίτας. Η πρόταση για τη γιορτή πίτας άρεσε σε πάρα πολλές κυρίες – μέλη του Συλλόγου οι οποίες έδειξαν ιδιαίτερη προθυμία να συμμετέχουν. Μιλήσαμε και για το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και για την Έκθεση φωτογραφίας. Χρειαζόμαστε χρήματα και βοήθεια από ειδικούς. Η συνεργασία μας με το Πάντειο Πανεπιστήμιο για επιτόπια έρευνα αναβάλλεται για αργότερα. Μακάρι να πραγματοποιηθεί.

Τέλος συζητήσαμε για το περιβάλλον της Κρηνίτσας και τις προσπάθειες που οφείλουμε να κάνουμε. Μπορούμε να έχουμε ένα χωριό καθαρό με εθελοντικές προσπάθειες αλλά χρειαζόμαστε και τη στήριξη του Δήμου Τρικκαίων στον οποίο ανήκουμε. Δήμος δεν είναι μόνο η πόλη των Τρικάλων είναι και το όμορφο χωριό μας, η Κρηνίτσα, αυτός ο μικρός παράδεισος που ακόμα δεν έχει ταμπέλα στον δρόμο Λάρισας Καλαμπάκας. Μήπως γίνεται εσκεμμένα? Όχι δεν νομίζω αλλά διεκδικούμε ταμπέλα εδώ και τώρα, πεζοδρόμια, πλατεία, παιδική χαρά, ποδηλατόδρομο. Όλα αυτά θα τα πετύχουμε, εάν είμαστε ενωμένοι και εάν φτάσουμε  από το «εγώ» στο«εμείς».

Επόμενη εκδήλωση μας ο Ετήσιος χορός που θα γίνει στο “Λείριο”στο Μεγαλοχώρι, στις 22 Φεβρουαρίου 2020 !!! Ανοιχτή Πρόσκληση σε όλους Περιφερειάρχη, Δήμαρχο και Βουλευτές, Περιφερειακούς και Δημοτικούς  Συμβούλους, Διευθυντές όλων των Διοικήσεων, Προέδρους Δημοτικών Συμβουλίων, Τοπικών Κοινοτήτων και Πολιτιστικών Συλλόγων.

Ελάτε και πάρτε μαζί σας τα μόνα εφόδια – διάθεση και όρεξη- για ένα ξέφρενο γλέντι !!! Εμείς προσφέρουμε μια ορχήστρα που θα σας κρατήσει κεφάτους μέχρι πρωίας.

Αποτελείται αλφαβητικά από:

Αδάμος Χρήστος, Κιθάρα
Βουτυρέας Δημήτρης, Λαϊκό Τραγούδι
Γεωργίου Γιάννης , Αρμόνιο
Μπακαγιάννης Βασίλης, Κλαρίνο
Τσιούνης Ξενοφώντας, Δημοτικό Τραγούδι

Καλό φαγητό και ποτό απεριόριστο. Η λαχειοφόρος μας θα είναι πλούσια και το γνωρίζετε πολύ καλά !!!  Καλή χρονιά και του Χρόνου !!!

Για το Δ.Σ. του Ε.ΠΟ.Σ.

Αποστόλου Μαριάννα, Πρόεδρος του Συλλόγου©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή