Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καλώς τα δεχτήκαμε

Να λοιπόν, που και η μικρή μας τοπική κοινωνία, αρχίζει να γνωρίζει από κοντά τον «πολυπολιτισμό» και την διαχρονική απουσία στοιχειώδους αντί-μεταναστευτικής πολιτικής.

Το συμβάν με τον (κατά δήλωσή) του Σύρο γεννά πολλά ερωτήματα, όχι μόνο για το γεγονός, αλλά και για την στάση των τοπικών φορέων.

Είχαμε επισημάνει καιρό πριν, ότι η ανεξέλεγκτη παροχή στέγασης και άλλων «προνομίων» σε λαθρομετανάστες και (κατά δήλωσή τους) πρόσφυγες, θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια, σε επεισόδια όπως το χθεσινό.

Είχαμε επισημάνει τα θέματα ασφαλείας που θα προέκυπταν, τον λάθος σχεδιασμό της κεντρικής εξουσίας, και των αυτοδιοικητικών φορέων, την ιδεοληψία και την «πολιτική ορθότητα» που κυριαρχεί σε αυτό το θέμα. Σήμερα αρχίζουμε να «εισπράττουμε» τα επίχειρα όλων αυτών των πολιτικών και λογικών.

Αλήθεια αν ο άνθρωπος αυτός έχει ψυχολογικά προβλήματα, ποιος τον έλεγξε; Ποιος θα αναλάβει τώρα την (τυχόν) θεραπεία του, και νοσηλεία του; Ποιος θα επιβαρυνθεί το οικονομικό κόστος; Αν πάλι δεν έχει ψυχολογικά προβλήματα, θα τιμωρηθεί και απελαθεί; Ποιος εγγυάται την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής; Με τι κριτήρια και με τι ελέγχους γίνεται η παραχώρηση στέγης; Πόσα ποσά δαπανήθηκαν στην πόλη μας για όλα αυτά; Από που προέρχονται τα ποσά αυτά; Ποιος και ποιοι τα διαχειρίστηκαν και κατένειμαν;

Καλές οι παράτες και οι «επικλήσεις» στον ανθρωπισμό, αλλά ποιος αναλαμβάνει και τις ευθύνες θα το μάθουμε, (και κυρίως) θα το δούμε;
Ρωτήθηκαν οι κάτοικοι των γειτονικών οικιών που διαμένουν αυτοί οι άνθρωποι αν ενοχλούνται; Αν οι άνθρωποι αυτοί δημιουργούν προβλήματα;

Απαντήσεις το πιθανότερο είναι να μην πάρουμε, αφού εμείς είμαστε «οι κακοί», οι «φασίστες» και όλα αυτά τα ιδεοληπτικά «επιχειρήματα».

Εμείς από την πλευρά μας, θα επαναφέρουμε την εξόχως «αντί-δημοκρατική» πρότασή μας, για την διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων, για να αποφασίσουν οι πολίτες της πόλης, αν συμφωνούν με όλα αυτά.

Εμείς από την πλευρά μας θα επισημάνουμε για μια ακόμη φορά τους κινδύνους και τα προβλήματα που προκύπτουν από την απουσία σκληρής αντί-μεταναστευτικής πολιτικής, και θα είμαστε στο πλευρό των κατοίκων της πόλης μας που δοκιμάζονται από τις διαχρονικές ιδεοληψίες δεξιών και αριστερών…
 
Τ.Ο Τρικάλων του Λαϊκού Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή