Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καλούν και την εκκλησία να πάρει θέση για τα φωτοβολταϊκά στο Ελληνόκαστρο

Συνάντηση της επιτροπής συντονισμού με τους Μητροπολίτες

Συνεχίζουν με κάθε τρόπο τον αγώνα τους κάτοικοι χωριών των Αντιχασίων απέναντι στην προοπτική να εγκατασταθεί στην περιοχή φωτοβολταϊκό πάρκο που θα καλύπτει περίπου 6χιλ στρέμματα.

Στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιούν για να κινητοποιήσουν φορείς και θεσμούς της περιοχής, η Συντονιστική Επιτροπή συναντήθηκε και με τους Μητροπολίτες του νομού Τρικάλων.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΣΕΠΑΜΠ-Συντονιστική Επιτροπή του συλλόγου Ενεργών Πολιτών για την προστασία των Αντιχασίων και Μετεώρων, η οποία είναι σύσσωμα αντίθετη με την κατασκευή  φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή του Ελληνόκαστρου,

«Η Συντονιστική μας Επιτροπή συναντήθηκε με τους Μητροπολίτες Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.κ. Χρυσόστομο και των Σταγών και Μετώρων κ.κ. Θεόκλητο.

Σκοπός της συνάντησης μας ήταν η ενημέρωση της τοπικής εκκλησίας σχετικά με την περιβαλλοντική απειλή  καθώς πρόκειται για ένα φωτοβολταϊκό που αναμένεται να καλύψει επιφάνεια γης περίπου 6.000 στρεμμάτων σε περιοχή Natura και θα έχει ισχύ 400 MW.

Το έργο θα εκτείνεται στις Δ.Ε. Παραληθαίων, Παληοκάστρου του δήμου Τρικκαίων και στις  Δ.Ε.Τυμφαίων,  Καλαμπάκας του Δήμου Μετεώρων της Π.Ε. Τρικάλων, Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η συνάντηση με τους Μητροπολίτες του νομού μας  διεξήχθη σε ένα πολύ εποικοδομητικό κλίμα καθώς άκουσαν με προσοχή και ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις μας. Δηλώσαν ότι θα σταθούν αρωγοί σε αυτόν τον αγώνα διότι τον θεωρούν δίκαιο».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή