Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καλύτερο φαγητό. Υγιής σχέση με τις τροφές…

Η υγιής σχέση με το φαγητό μπορεί να είναι πραγματικά προκλητική. Η τροφή είναι η τροφή μας για το φυσικό μας σώμα και η θρέψη σε κυτταρικό επίπεδο, οπότε είναι απίστευτα σημαντικό να δίνετε προσοχή στην κατανάλωση μιας μεγάλης ποικιλίας τροφίμων που συμβάλλουν στην υγεία σας και προλαμβάνουν χρόνιες ασθένειες.

Αλλά το φαγητό είναι επίσης κάτι περισσότερο από αυτή τη φυσική τροφή. Είναι ένας τρόπος σύνδεσης με άλλους, είναι εξερεύνηση νέων πραγμάτων, και φυσικά μια εμπειρία απόλαυσης. Παρόλο που νομίζετε, λοιπόν, ότι είναι σχετικά δύσκολο να αποκτήσετε μια πιο υγιή σχέση με το φαγητό, αρκεί να ακολουθήσετε τα τέσσερα βήματα που ακολουθούν για να το πετύχετε. Και φυσικά να νιώθετε ακόμη πιο ωραία.

Η προσπάθεια μείωσης των θερμίδων είναι εξαντλητική και οδηγεί σε υπερφαγία από απογοήτευση… Αντιθέτως, σκεφτείτε να προσθέσετε κάποια τρόφιμα που δεν χρησιμοποιήσατε προηγουμένως στη διατροφή σας ή να προσθέσετε ολόκληρα τρόφιμα, χόρτα, τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και έτσι δεν θα έχετε πλέον καθόλου χώρο στο στομάχι σας για λιγότερο υγιεινά τρόφιμα.

Προσπαθήστε να τρώτε με καλή παρέα και σε ένα θετικό περιβάλλον για να κάνετε την εμπειρία σας με το φαγητό πιο θετική. Συνδεθείτε με τους ανθρώπους που αγαπάτε, μαγειρέψτε με την οικογένειά σας, απολαύστε την όλη διαδικασία. Εάν ζείτε μόνοι σας, βάλτε χαλαρωτική μουσική και απολαύστε κάθε μπουκιά.

Μην χαρακτηρίζετε τα τρόφιμα «καλά» ή «κακά», δείτε πώς αντιδρά το σώμα σας σε διαφορετικούς τύπους τροφίμων και κρατήστε ένα ημερολόγιο για να δείτε τον τρόπο που σας κάνουν να αισθάνεστε.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή