Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Καμπάνα» σε 58χρονο που πέταξε κυβόλιθο σε 71χρονο Βολιώτη

Σε συνολική ποινή φυλάκισης 24 ετών καταδικάστηκε ερήμην από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένας 58χρονος Βολιώτης που κατηγορούνταν για εξύβριση, απειλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος ενός 71χρονου άνδρα, που περπατούσε με τη σύζυγό του και του έκανε παρατήρηση γιατί είχε απλωμένα τα πόδια του στο πεζοδρόμιο… Ο κατηγορούμενος, που δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε για εξύβριση και την επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ κρίθηκε αθώος για την απειλή. Το Δικαστήριο αποφάσισε ο κατηγορούμενος να εκτίσει ποινή τριών μηνών και η ποινή να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Ο παθών, που είναι συνταξιούχος, παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο και αναφέρθηκε στο επεισόδιο που είχε με τον κατηγορούμενο, στην παρατήρηση που του έκανε και στο γεγονός ότι τον τραυμάτισε πετώντας του τον κυβόλιθο.
Ο κατηγορούμενος το πρωί της 23 Αυγούστου 2022 καθήμενος σε είσοδο πολυκατοικίας στο κέντρο του Βόλου και έχοντας απλωμένα τα πόδια του στο πεζοδρόμιο, έβρισε και απείλησε ζευγάρι ηλικιωμένων, 71 χρόνων ο άνδρας και 67 ετών η γυναίκα, όταν αυτοί κατά τη διέλευσή τους ως πεζοί από το συγκεκριμένο σημείο, του έκαναν σύσταση να μαζέψει τα πόδια του, για να μπορούν να περάσουν.
Όταν ο 71χρονος κάλεσε την Αστυνομία, ο 58χρονος πήγε πεζός στο απέναντι πεζοδρόμιο, πήρε έναν κυβόλιθο και επιστρέφοντας προς το μέρος του, τον πλησίασε και τον εκσφενδόνισε, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά στο αριστερό χέρι και στην αριστερή πλευρική περιοχή. Ο τραυματίας πήγε μόνος στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Ο κατηγορούμενος είχε παραπεμφθεί στο Αυτόφωρο, αλλά αναβλήθηκε, για να προσκομιστεί ιατρική γνωμάτευση του 71χρονου.

magnesianews

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή