Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καμπανάκι κινδύνου από τον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων

Ζητούν ψεκασμούς και απολυμάνσεις πριν είναι πολύ αργά

Η επόμενη μέρα της καταστροφής δυστυχώς, φαίνεται ότι εξελίσσονται σε επόμενους μήνες ή και χρόνο. Τα προβλήματα που προκύπτουν ξεφεύγουν πλέον από το πλαίσιο των υποδομών με πρωταρχικό αυτό της υγείας όπως έχει επισημάνει εκτενώς σε ρεπορτάζ το Trikalanews.gr.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων κρούει καμπανάκι κινδύνου τονίζοντας την άμεση ανάγκη να γίνουν αεροψεκασμοί για κουνούπια καθώς και απολυμάνσεις. Ήδη έχει αποστείλει έγγραφο που προειδοποιεί για τους κινδύνους στην Διεύθυνση Υγείας Τρικάλων η οποία είναι αρμόδια να επισπεύσει της διαδικασίες.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία

Όπως αναφέρει ο ιατρικός κόσμος των Τρικάλων, η παραμονή των ποσοτήτων νερού, έχει επιμολυνθεί με φερτά υλικά, με την πρόσμιξη με λύματα, και εξαιτίας της ίδιας της χρονιότητάς του, αποτελεί την μεγάλη δεξαμενή μικροβίων και ανάπτυξης μεγάλου πληθυσμού κουνουπιών που επωάζονται και αυξάνουν.

Το κουνούπι αυτό, είναι δυνητικά ο υπαίτιος για νόσους όπως ο πυρετός του Δυτικού Νείλου, ο Δάγκειος πυρετός κλπ, που ο επιπολασμός τους αυξάνει την εποχή που διανύουμε (τέλη καλοκαιριού-αρχές φθινοπώρου).

Και επισημαίνουν «Πριν φθάσουμε σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις, όταν θα είναι δύσκολη η αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων (δεδομένου ότι δεν υπάρχει θεραπεία των νόσων αυτών) επισημαίνουμε την άμεση και απόλυτη ανάγκη για αεροψεκασμούς στις πληγείσες περιοχές καθώς και σε όλο το Νομό. Την εύρεση τρόπων απολύμανσης των περιοχών, δεδομένου ότι καιροφυλακτούν και αρρώστιες από τρωκτικά, πχ λεπτοσπείρωση.

Παρότρυνση των πολιτών να φορούν προστατευτική στολή ή χοντρά ρούχα, γάντια, μάσκες  στην καθαριότητα των σπιτιών τους στις περιοχές αυτές και γενικά οι πολίτες να παίρνουν μέτρα ατομικής προστασίας έναντι των κουνουπιών π.χ μακριά ρούχα, αντικουνουπικά”»

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή