Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καναδάς: Πρωτοφανής καύσωνας με 49,5C και εκατοντάδες νεκρούς

Απίστευτες θερμοκρασίες ρεκόρ που αγγίζουν τους 50 βαθμούς Κελσίου, σημειώνονται εδώ και λίγες μέρες στον Καναδά, οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο περισσότερων από 230 ανθρώπων μέσα σε 4 ημέρες.

Οι Καναδοί τα έχουν χαμένα, καθώς δεν είναι συνηθισμένοι σε αυτές τις θερμοκρασίες, και είναι λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για μια χώρα που ανήκει στη βόρεια Αμερική, και κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η συνηθισμένη θερμοκρασία που επικρατεί κυμαίνεται γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου.

Η κατάσταση, μάλιστα, είναι τόσο τραγική όπου προκειμένου να υπάρξει μια (τεχνιτή έστω) ανάσα δροσιάς, δημιουργήθηκαν προσωρινοί θάλαμοι ψύξης, με διάσπαρτα κρεβάτια και γραφεία. Όπως δήλωσε ο Στιβ Άντισον, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βανκούβερ, «Η πόλη δεν είχε γνωρίσει ποτέ τέτοια ζέστη, και, δυστυχώς, δεκάδες άνθρωποι πέθαναν».

Περισσότερο έχει πληγεί το χωριό Λίτον, που βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του Βανκούβερ, με το θερμόμετρο να καταγράφει 49,5 βαθμούς Κελσίου, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, θερμοκρασία που αποτελεί εθνικό ρεκόρ, σύμφωνα με δηλώσεις της καναδικής εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.

«Αυτό το φαινόμενο «είναι ολοένα συχνότερο και εντονότερο καθώς οι συγκεντρώσεις των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου οδηγούν σε αύξηση των θερμοκρασιών παγκοσμίως», προειδοποίησε την περασμένη Τρίτη ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός. Αρχίζει «νωρίτερα» και τελειώνει «αργότερα» και προοδευτικά έχει «αυξανόμενο κόστος στην ανθρώπινη υγεία και στα συστήματα υγείας» κάθε χώρας, πρόσθεσε.

Φωτογραφία: REUTERS

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή