Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κανονικά εμβολιάζονται τα παιδιά στα Τρίκαλα

Υψηλή κάλυψη εμβολιασμού των παιδιών καταγράφηκε μέσα από μελέτη που έγινε στα Δημοτικά Σχολεία του δήμου Τρικκαίων

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr την έρευνα που έκανε το Τμήμα των Επισκεπτών Υγείας του Νοσοκομείου Τρικάλων παρουσίασαν σήμερα το μεσημέρι οι υπεύθυνες του προγράμματος, Χρύσα Παπαχρήστου (Παιδίατρος), Κική Παγδάτογλου (Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος) και Κατερίνα Γιουβρή (Επισκέπτρια Υγείας).

Όπως ειπώθηκε κατά την παρουσίαση σημαντικά εμβόλια όπως της ηπατίτιδας, της μηνιγγίτιδας C, της διφθερίτιδας- τετάνου – κοκκύτη καταγράφουν υψηλή κάλυψη.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις εμβολίων όπως της ιλαράς και της ερυθράς που παρουσιάζουν μειωμένη κάλυψη, γεγονός που οφείλεται κυρίως στο «αντιεμβολιαστικό κίνημα», όπου μερικοί γονείς  δεν επιθυμούν τα παιδιά τους να εμβολιαστούν.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα προαιρετικά, όπως της γρίπης το πολυσυζητημένο εμβόλιο της μηνιγγίτιδας Β, τα οποία δεν εντάσσονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού και το κόστος τους, ειδικά για το δεύτερο, είναι δυσβάσταχτο.

Να αναφερθεί ότι ήταν η πρώτη  φορά που έγινε τέτοια καταγραφή στα Τρίκαλα και όπως επισημάνθηκε κατά την παρουσίαση θα γίνει προσπάθεια ώστε από την νέα σχολική χρονιά, η έρευνα να γίνει και στα σχολεία των υπόλοιπων Δήμων του Νομού Τρικάλων.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή