Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κάντε το όπως με τους εμβολιασμούς

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Ρώτησα τις τελευταίες μέρες, όλους τους γνωστούς και φίλους μεγάλης ηλικίας που εμβολιάστηκαν, πώς είδαν τα πράγματα. Με μια φωνή όλοι τους μου απάντησαν, πως γίναμε Ευρώπη. Αυτό συνέβη όπου κι αν γίνονταν εμβολιασμοί. Στην περιφέρεια, αλλά κυρίως στα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Ο κόσμος ήταν ενθουσιασμένος από την εξυπηρέτηση, την ταχύτητα και την ευγένεια.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι δομές αυτές, όπου φυσικά υπάρχουν, φτιάχτηκαν απ’ την αρχή και βασίστηκαν στα Ευρωπαϊκά πρότυπα τα οποία αντιγράψαμε, γι’ αυτό και πέτυχαν.

Στον αντίποδα, είδαμε τον κόσμο της πρωτεύουσας, τις ημέρες που πέρασε η κακοκαιρία «Μήδεια» από τη χώρα μας, να είναι στα κάγκελα. Στην περίπτωση αυτή τα πράγματα ήταν τριτοκοσμικά. Με μια κανονικής έντασης χιονόπτωση, διαλύθηκε το σύμπαν.

Καταστράφηκαν βασικές υποδομές της πρωτεύουσας. Το σύστημα ηλεκτροδότησης βγήκε εκτός λειτουργίας. Το δίκτυο ύδρευσης κατέρρευσε. Το οδικό δίκτυο παρέλυσε. Κι αναρωτιέται κανείς, σε τι οφείλεται όλη αυτή η καταστροφή! Μα στο γεγονός ότι σ’ αυτούς τους τομείς αντιγράψαμε ανατολίτικες πρακτικές. Όλα εξ΄ αρχής φτιάχτηκαν με λάθος τρόπο, στη συνέχεια αφέθηκαν στη φθορά του χρόνου και οι ευθύνες για το ποιος αναλαμβάνει τι, είναι τόσο μπερδεμένες, όπου ακόμη ψάχνουν ανάμεσα σε κυβέρνηση, περιφέρεια, δήμους, ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ, ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ, ιδιώτες εργολάβους, ποιος είναι υπεύθυνος για τον κάθε τομέα, ώστε να αναλάβει επιτέλους ο αρμόδιος να επιδιορθώσει τις ζημιές.

Μέχρι στιγμής άκρη δεν έχουν βγάλει κι έχουν αρχίσει πάλι, έναν αέναο πολιτικό καυγά κι όλοι παίζουν τον παππά. Τις επόμενες μέρες οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει ότι έρχεται και νέο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα. Όλοι οι παραπάνω, με πρώτους και καλύτερους, την κυβέρνηση και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ακόμη ψάχνουν ανάμεσα στους φορείς για τις αρμοδιότητες.

Ο κόσμος πόσο θα ήθελε να γίνουμε Ευρώπη και σ’ αυτά τα θέματα και ν’ αφήσουμε την Τουρκομπαρόκ αντίληψη που μας διακατέχει σ’ αυτό τον τόπο να γίνει παρελθόν.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή