Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κάπου χάθηκε το νόημα

Ακόμα και τα μικρά παιδιά έχουν συνδυάσει τα Χριστούγεννα με τα χρήματα που θα μαζέψουν από τα κάλαντα για να πάρουν καινούριο υπολογιστή ή κινητό.

Χριστούγεννα. Γέννηση του Θεανθρώπου και το μήνυμα που «πλημμυρίζει» τα ΜΜΕ είναι … «αγόρασε»…

Κάπου χάθηκε το νόημα και μετατράπηκε μια κορυφαία θρησκευτική εορτή και αυτή σε …εμπόρευμα με «θύματα» κυρίως μικρά παιδιά που έχουν συνδυάσει τα Χριστούγεννα με τα χρήματα καθώς «βομβαρδίζονται» από διαφημίσεις που συνδυάζουν τα ευτυχισμένα Χριστούγεννα μόνο με …αγορές προϊόντων.

Το σκηνικό του …Αι Βασίλη και όλη η μαγική ατμόσφαιρα της προσμονής της έλευσης του, έχει αντικατασταθεί από …πολυκαταστήματα, σε μια άκρως οικογενειακή εορτή που όλη η οικογένεια μαζεύεται γύρω από το τραπέζι σε ζεστασιά και θαλπωρή και στην περίπτωση που έξω χιονίζει να σκέφτεσαι πόσο τυχερός είσαι που έχεις (ακόμα) σπίτι και ενδεχομένως και όλα τα αγαπημένα πρόσωπα δίπλα σου και δεν χαλά η διάθεσή σου που ο …Αι Βασίλης δεν σου έφερε το τελευταίο μοντέλο κινητού τηλεφώνου.

Σκέφτεσαι –σε έναν απολογισμό χρονιάς- αγαπημένα πρόσωπα που δεν είναι κοντά σου και ενδεχομένως πόσο δύσκολο είναι αυτό το χιόνι που πέφτει έξω για όσους δεν έχουν στέγη και για όσους είναι υποχρεωμένοι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων να είναι μακριά από τα σπίτια τους.

«Κλείνεις τα αυτιά» στα καλέσματα μιας εμπορευματοποιημένης γιορτής, γιατί το νόημα των Χριστουγέννων αυτό είναι.  

Να είσαι μαζί με δικούς σου ανθρώπους που όταν τους έχεις δίπλα θα καταλάβεις πόσο ευτυχισμένος είσαι και χωρίς το τελευταίο μοντέλο κινητού τηλεφώνου…

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή