Κάπου… ώπα με την μετεωρολογική τρομολαγνεία

Εδώ και μερικά χρόνια, όταν ορισμένα ΜΜΕ συνειδητοποίησαν πως η κακοκαιρία και ειδικά η χιονόπτωση, πουλάει… μπήκαν στον χορό μιας η «μετεωρολογικής τρομολαγνείας» άνευ προηγουμένου.

Η παραμικρή υποψία χιονιού γίνεται αφορμή κάποιες φορές για δραματοποιημένα ρεπορτάζ. Η πιθανότητα χιονιού (λες και είναι σπάνιο φαινόμενο στη χώρα μας) παρουσιάζεται με κάθε απίθανο τρόπο από μερίδα των ΜΜΕ και όταν αυτό δεν έρχεται ποτέ… τότε ξεσπάει ο πόλεμος μετεωρολόγων, προγνωστών και όποιων άλλων δικαιούνται (ή και όχι) να έχουν το επιστημονικό (ή και όχι) υπόβαθρο για να κάνουν μια καιρική πρόγνωση.

Και στο φινάλε το όλο πανηγύρι λειτουργεί σαν τον παραμύθι με τον «ψεύτη βοσκό» όπου όταν όντως πρόκειται να υπάρξει δυνατή κακοκαιρία… ο κόσμος αδιαφορεί και πολλές φορές με ολέθρια αποτελέσματα.

Και ας μην κοροϊδευόμαστε…. δεν είναι είδηση που θα πρέπει να φέρει τρόμο το ότι θα χιονίσει ας πούμε στα ορεινά των Τρικάλων! Κάπως πρέπει να σώσει τα προσχήματα ο φετινός χειμώνας…©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή