Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καρδίτσα: 23 χρόνια από την τραγωδία με νεκρούς τρεις Δημάρχους και έναν συνδικαλιστή

Συμπληρώνονται σήμερα 23 χρόνια από ένα τρομακτικό τροχαίο δυστύχημα που είχε συγκλονίσει ολόκληρο το Νομό Καρδίτσας, βυθίζοντας τον στο πένθος την τοπική κοινωνία.

Ήταν 13 Δεκεμβρίου του 1999 όταν σε τραγικό, πολύνεκρο δυστύχημα που έγινε Εθνική Οδό Αθήνας – Λαμίας και συγκεκριμένα στο ύψος των Καμμένων Βούρλων, έχασαν τη ζωή τους τρεις δήμαρχοι του Νομού Καρδίτσας κι ένας Καρδιτσιώτης αγροτοσυνδικαλιστής.

Οι τρεις δήμαρχοι ήταν οι Δημήτρης Παπαγεωργίου 44 χρόνων δήμαρχος του πρώην Δήμου Κάμπου, Βασίλης Κωστόπουλος 44 χρόνων δήμαρχος του πρώην Δήμου Σελλάνων και Αντώνης Βασιλείου 49 χρόνων δήμαρχος Μουζακίου. Ο συνδικαλιστής ήταν ο Βασίλης Ζαρκινός, πρώην πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ, μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ και δημοτικός σύμβουλος του πρώην Δήμου Άρνης. Οι τέσσερις Καρδιτσιώτες ταξίδευαν από την Καρδίτσα προς την Αθήνα όπου θα είχαν συναντήσεις με αρμόδιους για θέματα και προβλήματα των δήμων τους και από εκεί θα πήγαιναν στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετείχαν στις συζητήσεις στα κοινοτικά όργανα για τον προτεινόμενο νέο κανονισμό βάμβακος.

Σε σημείο λαιμητόμο της Εθνικής στα Καμμένα Βούρλα (176ο χιλιόμετρο), σύμφωνα με την Αστυνομία, το τζιπ στο οποίο επέβαιναν ξέφυγε από την πορεία του και συγκρούστηκε με νταλίκα. Στις 15 Δεκεμβρίου οι αρχές και ο λαός του Νομού κήδεψαν με τιμές τους αδικοχαμένους δημάρχους και τον αγροτοσυνδικαλιστή μέσα σε κλίμα οδύνης και συγκίνησης.

«Η κορύφωση του δράματος για τα τέσσερα άξια τέκνα της περιοχής μας γράφτηκε σε τέσσερις πράξεις στις γενέτειρες των εκλιπόντων και το κενό που αφήνουν πίσω τους είναι δυσαναπλήρωτο» ανέφερε την επόμενη ημέρα στο πρωτοσέλιδό του ο «Νέος Αγών».

thessaliatv.gr

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή