Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καρδίτσα: Απολύμανση σε παλαιό και νέο κλειστό γυμναστήριο και κολυμβητήριο

Σε απολύμανση στους χώρους του νέου κλειστού γυμναστηρίου προχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής 6  Μαρτίου η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας.

Η απολύμανση έγινε από ειδικό συνεργείο και τηρήθηκαν τα σχετικά πρωτόκολλα που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η Δημοτική αρχή προχώρησε σε αυτή την ενέργεια μετά από σχετική οδηγία – σύσταση που εξέδωσε το υπουργείου Αθλητισμού και εστάλη προς όλους τους Δήμους της χώρας.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η απολύμανση είχε καθαρά προληπτικό χαρακτήρα καθώς στην περιοχή μας δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα προσβολής από τον κορωνοιό.

Η επιλογή του χρόνου απολύμανσης (απογευματινές ώρες της Παρασκευής) είχε στόχο να «καλυφθεί» ο χώρος εν όψει του αγώνα του Σαββάτου του ΑΣΚ με το Φίλιππο Βέροιας.

Εξάλλου η δημοτική αρχή προχωρά άμεσα  και με βάση τις οδηγίες σε απολυμάνσεις και στο παλαιό κλειστό (απολυμαίνεται ο χώρος το πρωί του Σαββάτου) όπως και στο κολυμβητήριο, χώροι όπου συγκεντρώνονται πολλοί συμπολίτες και ιδιαίτερα μικρά παιδιά.

Η σύσταση του υπουργείου

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των άμεσων κινδύνων από την εμφάνιση και τη διάδοση του sars cov 2 συστήνεται στους φορείς, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα (Ομοσπονδίες, σωματεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση) να προβούν:

  • Στην απολύμανση όλων των αθλητικών χώρων ευθύνης τους
  • Στην αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής όπως αυτοί ανακοινώθηκαν από το υπουργείο υγείας
  • Στη λήψη και εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων για την ενημέρωση και προστασία των αθλητών, αθλούμενων, θεατών και εργαζομένων.
admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή