Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καρδίτσα: Δίκαιες αποζημιώσεις για τους αγρότες που επλήγησαν από την καταιγίδα

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καρδίτσας, χτες Σάββατο 26/6, παρουσία του προέδρου ΕΛΓΑ, κ. Λυκουρέντζου και του δημάρχου, κ. Τσιάκου, για το φλέγον θέμα της καταστροφής καλλιεργειών από την υπερκυτταρική καταιγίδα και τις αποζημιώσεις που πρέπει να δοθούν, αποφασίστηκε ότι οι αποζημιώσεις αυτές σε όλους τους αγρότες θα είναι γρήγορες και δίκαιες.

Πιο συγκεκριμένα, πρόεδρος και δήμαρχος επισκέφτηκαν τις περιοχές που χτύπησε η καταιγίδα, για να διαπιστώσουν το μέγεθος καταστροφής που προκλήθηκε, συνομιλώντας με τους ίδιους τους αγρότες.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ: «Βρεθήκαμε στο πεδίο που εκδηλώθηκε η χαλαζόπτωση. Οι αγρότες είναι απελπισμένοι, βλέπουν δεύτερη φορά τη σοδειά τους να καταστρέφεται. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες συσκέψεις. Σήμερα είμαι εδώ για να καταρτίσουμε ένα σχέδιο ώστε να δούμε πώς θα αντιδράσουμε και πώς θα καταφέρουμε να καλύψουμε τους παραγωγούς μας. Δεν είμαι ακόμη σε θέση να κάνω ανακοινώσεις. Πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η καταγραφή των δηλώσεων ζημίας και στη συνέχεια να πάρουμε τα στοιχεία από τους υπολογιστές. Θα συνεργαστούμε με τους εκτιμητές μας. Έτσι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε το σχέδιο με το οποίο θα δράσουμε. Σήμερα εδώ θα κάνουμε τον αρχικό σχεδιασμό μας σε αδρές γραμμές και στη συνέχεια θα τον εξειδικεύσουμε. Θα ήθελα να πω ότι επισκεπτόμενος μαζί με το Δήμαρχο Β. Τσιάκο, τοπικούς παράγοντες και παραγωγούς ορισμένες από τις περιοχές της καταστροφής, απέκτησα προσωπική άποψη για ότι συνέβη. Δεν το κρύβω ότι μου δημιουργήθηκαν αισθήματα πόνου, συμπάθειας και σεβασμού για αυτούς τους αγρότες που για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες χάνουν τη σοδειά τους. Μαζί με τους βουλευτές, τον Δήμαρχο, τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη, όπως και στον Ιανό θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους και την εμπιστοσύνη τους στον οργανισμό μας».

Εν συνεχεία, σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τυχόν περίπτωση να δοθούν οι αποζημιώσεις το Νοέμβριο, ο κ. Λυκουρέντζος απέφυγε να δώσει μια σαφή απάντηση, προτιμώντας την οδό της διπλωματίας: «Πάντοτε στα τόσα χρόνια που βρίσκομαι στο δημόσιο βίο αναλαμβάνω δεσμεύσεις αφού πρώτα έχω όλες τις παραμέτρους και γνωρίζω πως ότι λέω μπορεί να γίνει πράξη. Υπάρχει το πλαίσιο λειτουργίας του ΕΛΓΑ εντός του οποίου κινούμαστε. Ωστόσο πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή νόμος με τον οποίο μπορούμε να κινηθούμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να ξεπεράσουμε τις χρόνιες καθυστερήσεις του παρελθόντος».

Στο ίδιο υποστηρικτικό πλαίσιο κινήθηκαν και οι δηλώσεις συμπόρευσης με αυτές που προηγήθηκαν, του δημάρχου. Συμπερασματικά, να υπογραμμίσουμε εδώ, απευθυνόμενοι προς τους δύο αιρετούς κυρίους, δήμαρχο και πρόεδρο ΕΛΓΑ, ότι οι άνθρωποι αυτοί που είδαν τον κόπο τους να καταστρέφεται για δεύτερη φορά, χάνοντας χρόνο και χρήμα, περιμένουν πράξεις και όχι λόγια και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Ας ξεπεραστούν, λοιπόν, αυτές οι «καθυστερήσεις του παρελθόντος» κατ’ εξαίρεση γι’ αυτούς τους ανθρώπους, γιατί καλές οι επισκέψεις και οι δηλώσεις στα ΜΜΕ, αλλά καλύτερα η αξιοπιστία, η σοβαρότητα και η ανθρωπιά που δεν αφορά εντυπώσεις, αλλά την ουσία.

 

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή