Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καρδίτσα: Καθαρίστηκε το πρώην στρατόπεδο Λουμάκη

Προσωρινά θα χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τις αποθηκευτικές ανάγκες του Δήμου

 Ολοκληρώνονται σταδιακά οι εργασίες καθαρισμού του περιβάλλοντα χώρου και των κτιριακών εγκαταστάσεων του πρώην στρατοπέδου Λουμάκη.

Τις εργασίες εκτέλεσαν οι υπηρεσίες του Δήμου και ειδικότερα η Διεύθυνση Τεχνικών υπηρεσιών σε συνεργασία με το Τμήμα Πρασίνου και την υπηρεσία καθαριότητας.

Ο περιβάλλοντας χώρος καθαρίστηκε από τη βλάστηση και έγινε διαμόρφωση σε σημεία που αυτή απαιτούνταν.

Επίσης έγιναν παρεμβάσεις μικροσυντηρήσεων στα υπάρχοντα κτίρια. Η όλη προσπάθεια του Δήμου είχε διπλό στόχο:

Κατ΄ αρχάς να ευπρεπιστεί ο χώρος και να μην αποτελεί εστία ρύπανσης της περιοχής.

Επίσης ο χώρος πλέον θα χρησιμοποιηθεί ως αποθηκευτικός για διάφορα υλικά του Δήμου τα οποία μέχρι σήμερα βρισκόταν στο κτίριο του πρώην 1ου λυκείου στο οποίο ωστόσο άρχισαν οι εργασίες μετατροπής του σε νέο Δημαρχείο και θα έπρεπε να εκκενωθεί.

Ήδη στο χώρο έχουν μεταφερθεί οι οικίσκοι που χρησιμοποιήθηκαν για το «Μαγεμένο Δάσος» και οι οποίοι ως γνωστόν έχουν αγοραστεί από τη Δημοτική Αρχή για να χρησιμοποιούνται σε διάφορες δράσεις και φυσικά για το ετήσιο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο.

Να τονιστεί ότι  οι παρεμβάσεις που έγιναν έχουν χαρακτήρα προσωρινό καθώς ζητούμενο για τον εν λόγω χώρο είναι η συνολική ανάπλαση του, η οποία όταν υλοποιηθεί θα αλλάξει ριζικά τη όψη της περιοχής.

Το χώρο επισκέφτηκαν για να διαπιστώσουν την πρόοδο των εργασιών ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Αριστοτέλης Σπάνιας και ο αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Σπύρος Κουρτεσιώτης.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή