Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καρδίτσα: Μέτρα κατά του καπνίσματος στις παιδικές χαρές

Τοποθετούνται προειδοποιητικές πινακίδες: «Μην καπνίζετε. Εδώ παίζουμε εμείς»

Ο Δήμος Καρδίτσας συμμετέχει επίσημα στην πανελλαδική εκστρατεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για την ευαισθητοποίηση των γονέων και την αποφυγή του καπνίσματος στις παιδικές χαρές προχωρώντας στην τοποθέτηση ειδικής σήμανσης με την ένδειξη «Μην καπνίζετε. Εδώ παίζουμε εμείς».

Αρχικά οι πινακίδες τοποθετήθηκαν στις παιδικές χαρές του Παυσιλύπου και του νέου οικισμού το ΟΑΕΔ μετά το νοσοκομείο και σταδιακά θα τοποθετηθούν παντού.

Με τον τρόπο αυτό η Ελληνική αντικαρκινική εταιρεία, επιχειρεί να παροτρύνει τους γονείς και τους συνοδούς των παιδιών που παίζουν στην παιδική χαρά, να μην καπνίζουν, να μην αποτελούν οι ίδιοι πρότυπα μίμησης, να προστατεύσουν την υγεία των παιδιών και τα δικαιώματά τους και να μην τα εκθέτουν στους κινδύνους του παθητικού καπνίσματος.

Ταυτόχρονα όμως, η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια προσπάθεια εξαφάνισης των αποτσίγαρων από τις παιδικές χαρές, τα οποία είναι τοξικά απόβλητα και δηλητηριώδη για τα παιδιά, καθώς η μάσηση ή κατάποσή τους είναι επικίνδυνη για την υγεία τους. Και φυσικά, εκτός από αισθητικούς λόγους η συγκεκριμένη δράση είναι και βαθιά περιβαλλοντική.

Στην τοποθέτηση της σήμανσης στην παιδική χαρά του Παυσιλύπου συμβολικά παρέστησαν ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Θ. Κόντος, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών θεμάτων κ. Στεφ. Θεολόγης, η πρόεδρος του τμήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας κ. Ερμιόνη Βασιλού και το μέλος του Δ.Σ. κ. Αγγελική Θεοχάρη.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή