Καρδίτσα: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα οπτικής οξύτητας για παιδιά

26 Jun 2023 Καρδίτσα

Από το τμήμα Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Επισκεπτριών Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Ελέγχου Οπτικής Οξύτητας για τα παιδιά που φοιτούν στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου Καρδίτσας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διοργάνωσαν και υλοποίησαν το τμήμα Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Επισκεπτριών Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, από τις 15 έως τις 21 Ιουνίου, μετά τη σύμφωνη γνώμη των γονέων, των παιδιών που συμμετέχουν στα ΚΔΑΠ του Δήμου Καρδίτσας που λειτουργούν στον Πρόδρομο, στην Καρδιτσομάγουλα, στο Αρτεσιανό και  στην Καρδίτσα (Γιολδάση).

Ο έλεγχος της Οπτικής Οξύτητας είναι ιδιαίτερα σημαντικός και αφορά στην υγεία των ματιών μας, η οποία ξεκινά από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ανθρώπου. Στόχος της δράσης ήταν ο προληπτικός έλεγχος της όρασης των παιδιών, με σκοπό την έγκαιρη αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Τα αρμόδια τμήματα του Δήμου Καρδίτσας και του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας συνεργάζονται για την εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης σε πληθυσμιακές ομάδες του τόπου μας, με στόχο την Προαγωγή της Υγείας. Μέσα από δράσεις που θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και που θα είναι προσιτά για τους πολίτες, ευελπιστούμε στην θετική ανταπόκριση και την ενεργό συμμετοχή όλων.

Σημαντική η συμβολή των  εκπαιδευτικών των ΚΔΑΠ και της προϊσταμένης του τμήματος Παιδείας, Διοικητικής Υποστήριξης & Προγραμματισμού Εκδηλώσεων του Δήμου Καρδίτσας, καθώς αποτέλεσαν σημαντικό αρωγό στην όλη προσπάθεια.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Share:
Έφυγε από τη ζωή η Βαΐα Αποστολίδη

Έφυγε από τη ζωή η Βαΐα Αποστολίδη

Με θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια της πολυαγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς και θείας, Βαΐας Αποστολίδη …
Νίκη Κεραμέως: «Θέλουμε τη διευκόλυνση των εργαζομένων και την προστασία των δικαιωμάτων τους»

Νίκη Κεραμέως: «Θέλουμε τη διευκόλυνση των εργαζομένων και την προστασία των δικαιωμάτων τους»

Σε επίκαιρες ερωτήσεις του KKE και της Νέας Αριστεράς, αναφορικά με εγκύκλιο που αφορά στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας …
Από την Καρδίτσα η 44χρονη που σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου στο Λιτόχωρο

Από την Καρδίτσα η 44χρονη που σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου στο Λιτόχωρο

Η Γεωργία Θώδου – Ντάφου σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου ενώ καθόταν σε καφετέρια στις όχθες του ποταμού Ενιπέα …