Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καρδίτσα: Περαιτέρω έλεγχοι στα σχολεία που παραμένουν κλειστά λόγω του σεισμού

Κλειστά θα παραμείνουν μέχρι νεοτέρας τα σχολεία του Δήμου Καρδίτσας που αναφέρθηκε ότι έχουν εμφανίσει κτιριακά προβλήματα μετά τους πρόσφατους σεισμούς και μέχρι να ολοκληρωθούν οι τελικοί έλεγχοι.

Ειδικότερα κατά τη Διάρκεια της Δευτέρας αλλά και της Τρίτης και ενώ τα σχολικά κτίρια ήδη είχαν ελεγχθεί προληπτικά από κλιμάκια μηχανικών του Δήμου, έγιναν εμφανείς σε ορισμένα από αυτά ρωγμές και άλλου είδους προβλήματα.

Κατόπιν της σχετικής ενημέρωσης που είχε η δημοτική αρχή, αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία που αντιμετώπισαν πρόβλημα, με στόχο να μην υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος για τη σχολική κοινότητα.

Αναλυτικά θα παραμείνουν κλειστά τα Δημοτικά Σχολεία, Κρύας Βρύσης, Σταυρού και Αγ. Θεοδώρων όπως και το νηπιαγωγείο Παληοκκλησίου (κατόπιν σχετικής απόφασης της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση).

Επίσης κλειστό θα παραμείνει το σχολικό συγκρότημα 2ου Γυμνασίου -2ου Λυκείου και 5ου Λυκείου (τα μαθήματα με απόφαση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνουν με τηλεκπαίδευση).

Ήδη η Δημοτική Αρχή έχει ενημερώσει την υπηρεσία των Κτηριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ) και αναμένεται ότι την Τετάρτη θα ελεγχτεί η κατάσταση των κτιρίων, ώστε να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την περαιτέρω λειτουργία τους.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή