Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καρδίτσα: Σε κατάσταση πλήρους διάλυσης ο αθλητικός χώρος του Παλέρμο

Του Ξυλομένου Κωνσταντίνου Διπλ. Πολιτικού Μηχανικού Α.Π.Θ., MSc – Ανεξάρτητου Δημοτικού συμβούλου, πρ. Αντιδημάρχου Καρδίτσας.

Στις 3 Σεπτεμβρίου του 2021, ενάμιση χρόνο δηλαδή πριν, υπογράφηκε η σύμβαση ανακατασκευής του αθλητικού χώρου Παλέρμο από το Δήμαρχο Καρδίτσας και την ανάδοχο κοινοπραξία.

Αρχικά έγινε προσπάθεια το έργο να γίνει με απευθείας ανάθεση, με τη γνωστή μέθοδο της Δημοτικής αρχής δηλαδή, αλλά τελικά με την πίεση του εκπροσώπου του Ελεγκτικού συνέδριου διεξήχθη με ανοιχτή πρόσκληση. Το έργο, με έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών από την πλημμύρα Ιανός, αποτέλεσε μια μεγάλη ευκαιρία για την ουσιαστική ανάπλαση του Παλέρμο.

Ο προϋπολογισμός ανέρχονταν στα 350.000 ευρώ και ο χρόνος περαίωσης των εργασιών ήταν για την 24η Δεκεμβρίου του 2021, το έργο όμως με διαδοχικές παρατάσεις παραμένει έως σήμερα ημιτελές. Στο δελτίο τύπου της Δημοτικής αρχής ο Δήμαρχος Καρδίτσας ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι το Παλέρμο θα αποκτούσε νέα όψη με την ανάπλαση και ότι ο χώρος θα γινόταν περισσότερο λειτουργικός και θα αναβαθμιζόταν αισθητικά.

Η σημερινή κατάσταση του Παλέρμο, όπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς, είναι άκρως απογοητευτική και σχεδόν απελπιστική. Η ακαλαίσθητη περίφραξη που τοποθετήθηκε με σιδηροπασσάλους και κοτετσόσυρμα περιμετρικά, υποβαθμίζει τον χώρο και καταδεικνύει την απουσία αισθητικής της Δημοτικής αρχής. Η επιφάνεια του διαδρόμου βαδίσματος όπου τοποθετήθηκε ακρυλικός τάπητας, εκτός του ότι συγκεντρώνει νερά σε πάρα πολλά σημεία σχηματίζοντας «λιμνούλες», έχει αρχίσει ήδη και διαβρώνεται. Με συνεχείς ερωτήσεις μου στο Δημοτικό συμβούλιο εδώ και αρκετό καιρό, είχα επισημάνει τις κακοτεχνίες και τις ρωγμές που παρουσιάστηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς όμως και εκ του αποτελέσματος, φαίνεται ότι δεν «συγκινήθηκαν» καθόλου οι αρμόδιοι.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί αν και σε μικρότερο βαθμό βέβαια, στα γήπεδα του μπάσκετ και του τένις. Επίσης οι στύλοι φωτισμού έχουν σημαντική κλίση και τα καλώδια τους από τα καπάκια είναι εκτεθειμένα, με κίνδυνο για τους αθλούμενους και κυρίως τα παιδιά. Στα γήπεδα ποδοσφαίρου λείπουν οι σχάρες των αποστραγγιστικών καναλιών και μπορεί να τραυματιστεί κάποιος πολύ εύκολα. Τα στεφάνια των γηπέδων μπάσκετ είναι κατεστραμμένα και τα ταμπλό των μπασκετών σπασμένα εδώ και πάρα πολύ χρονικό διάστημα. Η εγκατάλειψη είναι εμφανής λόγω της πλημμελούς έως ανύπαρκτης συντήρησης και της προκλητικής αδιαφορίας της Δημοτικής αρχής.

Στην 6η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου η Δημοτική αρχή φέρνει προς έγκριση τον 3ο Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα Εργασιών, με υπέρβαση από την αρχική σύμβαση 13.794,29 ευρώ για να καλυφθεί η δαπάνη αναθεώρησης. Τη στιγμή όμως που η κατάσταση του αθλητικού χώρου Παλέρμο παρουσιάζει αυτήν την εικόνα διάλυσης, είναι τουλάχιστον προκλητική η συγκεκριμένη στάση της Δημοτικής αρχής.

Οι δημόσιες δηλώσεις του Δημάρχου για έναν χώρο που θα αποκτούσε μια εντελώς καινούρια όψη, αποδείχτηκε ακόμη μία ψευδής υπόσχεση κενού περιεχομένου. Τα έργα υποδομής επιβάλλεται να διεξάγονται με διαφανείς διαδικασίες, να είναι τεχνικά άρτια και ασφαλή προς χρήση όταν αποδίδονται στο κοινωνικό σύνολο. Η τεχνική και πολιτική ανεπάρκεια, όσο και να προσπαθούν να την αντισταθμίσουν με το δήθεν φιλολαϊκό μανδύα, μετά από τρεισήμισι χρόνια στη διοίκηση του Δήμου Καρδίτσας δεν μπορεί να κρυφτεί.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή