Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καρδίτσα: Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για τους «17» που δικάζονται για τις ανεμογεννήτριες στα Άγραφα

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΙΟΥΝΗ 20:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΤΡΙΤΗ 6 ΙΟΥΝΗ 09:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Στις 6 Ιούνη θα διεξαχθεί η πρώτη από τις δύο δίκες που έχουν οριστεί γι’ αυτό τον Ιούνη και αφορούν διώξεις αγωνιστών που αντιπαλεύουν την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον ορεινό όγκο των Άγραφών. Στο ειδώλιο θα κάτσουν αυτή τη φορά με 17 (!) διωκόμενοι αγωνιστές, που έχουν μπει στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, εξαιτίας της συμμετοχής τους στην κινητοποίηση της 6ης Ιουνίου 2021 στον Τύμπανο των Αγράφων.

Την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε μαζική-μαχητική κινητοποίηση στον Τύμπανο Αργιθέας με τη συμμετοχή κατοίκων της Καρδίτσας και των Αγραφιώτικων χωριών αλλά και συλλογικοτήτων και αγωνιστών από διάφορες περιοχές. Η πολυπληθής διαδήλωση κατευθύνθηκε προς το σημείο όπου έχουν γίνει οι εργασίες για την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών. Όλη η περιοχή ήταν γεμάτη με κάθε τύπο αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες για ακόμα μια φορά είχαν αναλάβει τη φύλαξη των εγκαταστάσεων των εταιριών. Όταν το σώμα της διαδήλωσης έφτασε στο σημείο όπου ο δρόμος είχε αποκλειστεί από δυνάμεις των ΜΑΤ, η αστυνομία επιτέθηκε με ξύλο και χημικά. Για ακόμα μια φορά το βουνό μετατράπηκε σε αστυνομοκρατούμενο φρούριο.

Η δίκη αυτή έρχεται σε συνέχεια της πρώτης δίκης, που διεξήχθη τον περασμένο Οκτώβρη και αφορούσε αγωνιστές που αντιμάχονται την εγκατάσταση ανεμογενητριών στα Άγραφα και κατέληξε στην αθώωση των 4 διωκόμενων αγωνιστών.

Η καταστολή των κοινωνικών αντιστάσεων είναι δομικό στοιχείο της «ανάπτυξης», «πράσινης» ή όχι, που ευαγγελίζονται το κράτος και οι επενδυτές. Επιβάλλεται βίαια, ακριβώς γιατί αυτή η ανάπτυξη είναι καταστροφική τόσο για τη φύση όσο και για την κοινωνία και στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα και τις ανάγκες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Γι’ αυτό και έπειτα από την επιχείρηση εξαγοράς κατοίκων και συνειδήσεων που προηγήθηκε, τώρα ακολουθεί η επιχείρηση καταστολής, εκφοβισμού και φίμωσης όσων αγωνίζονται και αντιστέκονται.

Κράτος και επενδυτές θέλουν να ξεμπερδεύουν με τις αντιστάσεις, ώστε να προχωρήσουν ανενόχλητοι τα σχέδια τους για τη λεηλασία των Αγράφων και τη μεγιστοποίηση των κερδών τους. Στην περιοχή της Καρδίτσας και των Άγραφών διεξάγεται ένα πιλοτικό πείραμα επενδυτικής επιβολής, που αν πετύχει θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για τις εκατοντάδες αδειοδοτημένες ανεμογεννήτριες σε όλη την επικράτεια. Ως εκ τούτου ο αγώνας για την υπεράσπιση των Αγράφων και των αγωνιστών τους είναι αγώνας όλων μας.

Η τακτική των διώξεων με στόχο την τρομοκράτηση και την εξόντωση των αγωνιστών δεν μας είναι άγνωστη. Δεκάδες άλλοι αγωνιστές και κινήματα έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής και τις διώξεις. Φοιτητές, εργαζόμενοι και αρκετοί άνθρωποι του αγώνα έχουν βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωποι με το μένος των δυνάμεων καταστολής και της δικαστικής εξουσίας.

Ιδιαίτερα στη Θεσσαλία που τα τελευταία χρόνια ο επενδυτικός παροξυσμός περνάει ως οδοστρωτήρας πάνω από το φυσικό πλούτο, και επιχειρεί να τσακίσει κάθε κοινωνικό δικαίωμα και κάθε λαϊκή ελευθερία, ο κρατικός μηχανισμός με τις διωκτικές του μεθοδεύσεις έχει βάλει στο στόχαστρο εκατοντάδες αγωνιστές, απλά και μόνο για την απρόσκοπτη συνέχεια των καταστροφικών επενδύσεων. Ένας μηχανισμός που παρά τη βιαιότητά του δεν έχει καταφέρει να κάμψει το αγωνιστικό φρόνιμα και κυρίως δεν έχει κατορθώσει να δημιουργήσει το νεκρό κοινωνικό περιβάλλον που απαιτούν τα επενδυτικά συμφέροντα. Οι κοινωνικοί αγώνες και οι κοινωνικές αντιστάσεις είναι παρούσες και ζωντανές σε πείσμα όσων βιάστηκαν να τις προγράψουν.

Στην Καρδίτσα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων ο αγωνιζόμενος λαός βρίσκεται διαρκώς αντιμέτωπος, σε κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας του, με την αστυνομοκρατία, το ξύλο, τα χημικά και τα δακρυγόνα. Το δημαρχείο έχει περικυκλωθεί 2 φορές από τις δυνάμεις των ΜΑΤ ώστε να γίνουν οι συνεδριάσεις, την ίδια ώρα που ασφαλίτες, ΟΠΚΕ και ΜΑΤ βρίσκονται παντού στο βουνό και κάνουν εξακριβώσεις στοιχείων σε όσους περνάνε.

Καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα ενάντια στην λεηλασία και την καταστροφή των Αγράφων από τα επενδυτικά σχέδια. Στεκόμαστε στο πλευρό των διωκόμενων αγωνιστών και απαιτούμε να παύσει κάθε δίωξη. Υπερασπιζόμαστε τις ελευθερίες των ανθρώπων και το δικαίωμα στο να διαδηλώνουν, να αντιστέκονται και να διεκδικούν.

Αντιστεκόμαστε και απορρίπτουμε την προσπάθεια συγκεκριμένων επιχειρηματικών κολοσσών να γίνουν τοποτηρητές στις ζωές μας, στις πόλεις μας και στη γη μας. Υπερασπιζόμαστε το φυσικό πλούτο και το περιβάλλον και τον ελεύθερο κοινωνικό τους χαρακτήρα, κόντρα στα καταπατητικά επιχειρηματικά συμφέροντα και τις κρατικές πολιτικές της ερημοποίησης. Τα Άγραφα ήταν και θα παραμείνουν απάτητα.

Το μπλοκάρισμα μεγάλων επενδυτικών πρότζεκτ, που αποτελούν κομμάτι ευρύτερων κρατικών σχεδιασμών αλλά και κατευθυντήρια γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη μαζική και μαχητική κινητοποίηση.

Ας γνωρίζουν όσοι επιβουλεύονται τη μετατροπή των Αγράφων σε βιομηχανική ζώνη ότι η καταστολή δεν μας φόβισε και ούτε θα μας φοβίσει. Μας πεισμώνει. Ότι το δίκιο του αγώνα για ζωή, υγεία, γη και ελευθερία δεν μπορεί να σταματήσει στις ασπίδες των ΜΑΤ. Τον αγώνα αυτόν θα τον δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Μέχρι να σταματήσει κάθε εργασία. Για να μείνουν τα Άγραφα ελεύθερα και απάτητα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή