Καρδίτσα: Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών για 60 παιδιά

Μέχρι 6 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για την επιλογή με κοινωνικά κριτήρια 30 νέων μαθητών για το Κοινωνικό Ξενόγλωσσο Φροντιστήριο που αποτελεί κοινωνική προσφορά των Μελών της Ένωσης Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Καρδίτσας

Την ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία που χαρακτηρίζει τα μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Καρδίτσας πιστοποιεί η συνέχιση της λειτουργίας -για 7η συνεχή χρονιά – σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας του Κοινωνικού Ξενόγλωσσου Φροντιστηρίου του Δήμου, μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα σε παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών που επιλέγονται με κοινωνικά κριτήρια από την Διεύθυνση  Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού να παρακολουθούν μαθήματα ξένων γλωσσών στα φροντιστήρια των μελών της Ένωσης.  

Μάλιστα από φέτος στα ήδη 30 παιδιά που μαθαίνουν δωρεάν ξένες γλώσσες θα προστεθούν άλλα 30 νέα με την διαδικασία υποβολής των αιτήσεων να βρίσκεται σε εξέλιξη  μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου εξήρε την ευαισθησία και την κοινωνική αλληλεγγύη που επιδεικνύουν τα μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Καρδίτσας με την λειτουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» που αποτελεί πλέον μια κοινωνική δομή για τον Δήμο Καρδίτσας και ευχήθηκε «να υπάρξουν μιμητές και σε άλλους κλάδους».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Καρδίτσας κ. Ευαγγελόπουλος ευχαρίστησε με την σειρά του το Δήμαρχο και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου «για την συνεργασία στην υλοποίηση μιας σημαντικής δομής που έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία», ενώ εξήρε και τη ευαισθησία των συναδέλφων του που υλοποιούν τη δράση.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν επίσης τα Μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Βίκυ Στάνα (Αντιπρόεδρος), Κασσιανή Τόλη (Ταμίας) Σίσσυ Γεροδημητρού (έφορος Palso), Βέντζη Τσιρογιάννη (έφορος πολιτιστικού) και Αναστάσιος Τασιάς (Έφορος τύπου) καθώς και τα στελέχη της αρμόδιας Διεύθυνσης του Δήμου κ.κ. Καφαντάρη και Γκαραγκούνη.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο γραφείο 6 του πρώτου ορόφου της, (Ν. Πλαστήρα 62).

Η αίτηση θα υπάρχει στην ως άνω υπηρεσία και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομιστούν είναι :

– Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,

– Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Εφορίας, Ε1και Ε9, των γονέων ή του ασκούντα την γονική μέριμνα.

– Αποδεικτικά κοινωνικών κριτηρίων (πχ. πολύτεκνες ή μονογονεϊκές οικογένειες,  αναπηρίες κλπ).   

– Αντίγραφο βαθμολογίας, ή πτυχίου της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, στην ξένη γλώσσα.

Η αίτηση θα γίνεται δεκτή μόνο εφόσον είναι σωστά τα δικαιολογητικά και οι κηδεμόνες συμφωνούν με τον κανονισμό λειτουργίας.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή