Καρδίτσα: Μήνυμα των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Στις μαθήτριες και τους  μαθητές των Λυκείων του Νομού μας που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θέλουμε να ευχηθούμε από καρδιάς δικαίωση των κόπων τους, να έχουν δύναμη και  καλή επιτυχία.

Η γνώση, η επιμονή, η αγωνιστικότητα, η υπομονή και η αισιοδοξία είναι τα εφόδια σας, για να ξεκινήσετε και να ολοκληρώσετε τη διαδικασία των εξετάσεων.

Κυνηγήστε με πάθος τα όνειρά σας για ένα νέο κύκλο ζωής και σπουδών. Η κοινωνία μας, όσο και αν ταλανίζεται από την κρίση, έχει ανάγκη από νέους με μόρφωση, ποιότητα και στόχους, που επιθυμούν το καλύτερο και το υψηλότερο, ατομικά και συλλογικά.

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις δεν είναι παρά μόνο μία από τις πολλές μάχες που καλείστε να δώσετε στη ζωή σας, αλλά και η αφετηρία για οριοθέτηση νέων στόχων και το ξεκίνημα νέων προσπαθειών.

Θέλουμε, επίσης, να ευχηθούμε δύναμη και στις οικογένειές σας, που είναι δίπλα σας και σας στηρίζουν, όπως και στους εκπαιδευτικούς, που έδωσαν και δίνουν το δικό τους αγώνα για την σωστή προετοιμασία σας.
Ξέρουμε, όμως, πολύ καλά ότι αυτές οι εξετάσεις είναι μια δοκιμασία με τεράστιο ψυχολογικό και δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για σας τους ίδιους και τις οικογένειές σας.

 Θα συνεχίσουμε, λοιπόν, να αγωνιζόμαστε μέχρι να υλοποιήσουμε, με την ενεργό συμπαράσταση όλου του κόσμου της εκπαίδευσης, το όραμα όλης της ελληνικής κοινωνίας για ένα Δημόσιο, Δωρεάν, μαζικό και Δημοκρατικό σχολείο, ποιοτικά αναβαθμισμένο, με ελεύθερη πρόσβαση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς στόχος μας δεν είναι οι αποκλεισμοί αλλά η κατοχύρωση του καθολικού δικαιώματος στη γνώση, η ανάπτυξη των ικανοτήτων των μαθητών, ένα σχολείο που θα παρέχει σύγχρονη, κριτική και δημιουργική γνώση, που δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν οι γονείς για την μόρφωση των παιδιών τους.

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΒΡΙΑ- ΣΙΩΡΟΠΟΛΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΡΑΝΤΖΑΑφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή