Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καρκινοπαθείς εκλιπαρούν για προσλήψεις ογκολόγων στο Νοσοκομείο του Βόλου

Τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου, σηματοδότησε η παρουσία καρκινοπαθών στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από το “Αχιλλοπούλειο.

Μετά τις δυο παραιτήσεις γιατρών που σημειώθηκαν το καλοκαίρι (ενός επικουρικού και ενός μόνιμου), η λειτουργία του ογκολογικού τμήματος στηρίζεται σε μία μόνο γιατρό, η οποία παρέχει τις υπηρεσίες της σε 400 περίπου ογκολογικούς ασθενείς. Η μετακίνηση ενός γιατρού μια φορά την εβδομάδα δεν λύνει το πρόβλημα και το προσωπικό ζητεί να δοθεί άμεσα μόνιμη λύση.

Καρκινοπαθείς που συμμετείχαν στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ζήτησαν να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία τους με την πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού γιατρών.

Νοσηλεύτρια του Ογκολογικού Τμήματος περιέγραψε τη δραματική κατάσταση στο Ογκολογικό Τμήμα και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει καθημερινά η μια και μοναδική ογκολόγος προκειμένου να εξυπηρετήσεις τις ανάγκες 400 ασθενών.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών τόνισε την ανάγκη να προκηρυχθούν τουλάχιστον 12 θέσεις γιατρών στο Αχιλλοπούλειο, προκειμένου να καλυφθούν τα μεγάλα κενά στη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Πηγή: magnesianews.gr

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή