Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καρναβάλι Σοφάδων: Ήρθε η ώρα να διασκεδάσουμε ξανά

Πιο ανανεωμένο και με περισσότερο κέφι από κάθε φορά, επιστρέφει για 40η χρονιά το Καρναβάλι Σοφάδων.
Η προσμονή μεγάλη, η διάθεση ακόμα μεγαλύτερη μετά την απουσία λόγω πανδημίας, με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις να είναι και πάλι γεγονός! Ένας θεσμός – γιορτή, με την γνωστή αυθεντική Σοφαδίτικη φιλοξενία και διασκέδαση γεμάτη κέφι και χαρά.

Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν και βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλα τα… αποκριάτικα μέτωπα, προκειμένου το Σοφαδίτικο Καρναβάλι 2023 να αποτελέσει για μια ακόμη φορά την κορωνίδα των αποκριάτικων εκδηλώσεων όχι μόνο στο Ν. Καρδίτσας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.!

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα και θα περιλαμβάνουν τη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση, το μεγάλο γλέντι αλλά και μουσικοχορευτικά δρώμενα για όλους. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες ενώ σημείο αναφοράς θα είναι για όλο το διάστημα του γραφείο Καρναβαλιού που θα συντονίζει τις επιμέρους δραστηριότητες και θα καταρτίζει τις ομάδες των Καρναβαλιστών για τη Μεγάλη Παρέλαση της Αποκριάς.

Το γλέντι του Σαββάτου

Η Παραδοσιακή βραδιά το Σαββατόβραδο 25 Φεβρουαρίου στην Κεντρική Πλατεία Σοφάδων θα πραγματοποιηθεί με συμμετοχή χορευτικών ομάδων τοπικών αλλά και από τα Βαλκάνια όπου όλοι, μπορούν να γευτούν το νοστιμότατο παραδοσιακό φαγητό, το μπλουγούρι με πρόβειο που οι μερακλήδες μάγειρες ετοιμάζουν από νωρίς.

Η Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής

Το απόγευμα της Μεγάλης Αποκριάς την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου παρελαύνουν δεκάδες άρματα και πεζοπόρα τμήματα και χορευτικές ομάδες που κάθε χρόνο τέτοιες μέρες φιλοξενούνται από τους διοργανωτές.
Ακολουθεί το κάψιμο του Καρνάβαλου και η ρίψη δεκάδων βεγγαλικών που φωτίζουν τον ανοιξιάτικο ουρανό.

Η Καθαρή Δευτέρα σε πολλές Τοπικές Κοινότητες του Δήμου

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των Τοπικών Κοινοτήτων με την πολύτιμη βοήθεια του Δήμου γιορτάζουν την αρχή της Σαρακοστής με μουσική και χορό προσφέροντας μεγάλη ποικιλία από νηστίσιμα εδέσματα στους επισκέπτες τους .
Φεστιβάλ Βαλκανικών Χωρών – Η καινοτομία του 2023
Το Καρναβάλι Σοφάδων αποτελεί παράλληλα και μία μοναδική ευκαιρία για την συνολική προβολή του Δήμου, γι’ αυτό και εντάχθηκε σε αυτό η οργάνωση Φεστιβάλ Βαλκανικών Χωρών με μουσικοχορευτικές ομάδες από τη Ρουμανία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βουλγαρία και την Kροατία. Στόχος είναι οι μεγάλες παράλληλες εκδηλώσεις στις Τοπικές Κοινότητες , αλλά και η προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Σοφάδων , ιδιαιτέρως, δε, της Λίμνης , των Λουτρών Σμοκόβου και της Ρεντίνας .

Παράλληλες δράσεις

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται παράλληλες δράσεις και φυσικά το εμβληματικό «κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού». Μέσα από μια σειρά αγωνισμάτων καλλιτεχνικής φύσης , αλλά και πρωτοτυπίας , συγκεντρώνουν βαθμούς ώστε να ανακηρυχτεί στο τέλος η νικήτρια ομάδα και να λάβει το συμβολικό έπαθλο από το Δήμο. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε επόμενες ανακοινώσεις.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή