Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καρότο και μαστίγιο για τον εμβολιασμό δια στόματος πρωθυπουργού

Κι από κει που ο εμβολιασμός δεν ήταν υποχρεωτικός, όπως είχε ειπωθεί επισήμως, και οι εργαζόμενοι είχαν το δικαίωμα της επιλογής, έρχεται τώρα ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, με αφορμή την τελευταία μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού, και τον πανικό που έχει επικρατήσει, να το καταστήσει υποχρεωτικό μεν, αλλά σε ορισμένες μόνο κατηγορίες εργαζομένων, τουλάχιστον για την ώρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε νωρίτερα ότι ο (άμεσος) εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός για όσους εργάζονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, για υγειονομικούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (από 1η Σεπτεμβρίου), αλλά και για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (μόνιμοι και έφεδροι). Υπογράμμισε δε, ότι αυτή τη φορά, τυχόν αρνητές που επιμένουν να μην εμβολιάζονται, θα έχουν ως συνέπεια την αναστολή από την εργασία τους από τις 16 Αυγούστου και μετά.

Για τους χώρους εστίασης, όπου πολύς λόγος έγινε τελευταία, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης, μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα είναι λειτουργούν μόνο για τους εμβολιασμένους, οι οποίοι κι αυτοί με τη σειρά τους θα ελέγχονται κατά την είσοδό τους με την ειδική ψηφιακή εφαρμογή, που θα πιστοποιεί αν ο πολίτης είναι πραγματικά εμβολιασμένος ή όχι.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει, ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού η ψυχαγωγία, είτε σε ανοικτούς είτε σε κλειστούς χώρους, θα αφορά μόνο καθήμενους και όχι όρθιους, ώστε να μην ευνοείται η μετάδοση του ιού. Τα καταστήματα θα έχουν τη δυνατότητα περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων, όμως και οι έλεγχοι θα είναι πολύ πιο αυστηροί, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

 

 

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή