Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καστράκι: Δεν δόθηκε άφεση για την απώλεια των τριών κοριτσιών στα Τέμπη

11,43% κάτω το ποσοστό της ΝΔ – Το μήνυμά τους μέσα από την κάλπη έστειλαν οι ψηφοφόροι

Το δυστύχημα στα Τέμπη με 57 αδικοχαμένες ζωές, οι περισσότεροι εξ αυτών νέοι άνθρωποι, συνεχίζει να ρίχνει τη βαριά σκιά του και στην περιοχή μας.

Ειδικά στο Καστράκι, ο τόπος που μεγάλωσαν και ζούσαν οι τρεις φοιτήτριες Αναστασία, Θώμη και Χρύσα της οικογένειας Πλακιά, παραμένει η θλίψη και ο θρήνος και μάλιστα σε έναν βαθμό αυτό καταγράφηκε και στην κάλπη.

Ίσως από τα λίγα μέρη που θρήνησαν λόγω απώλειας και ο πόνος αυτός αποτυπώθηκε στη ψήφο των κατοίκων του, στέλνοντας το μήνυμα των πολιτικών ευθυνών και της ανάγκης για δικαίωση.

Το αποτέλεσμα της Κυριακής, ενώ καταγράφονταν σε όλο τον νομό Τρικάλων ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά για τη Νέα Δημοκρατία, έφερε μείον 11,43 μονάδες για το κόμμα που παρέμεινε ωστόσο στην πρώτη θέση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε το Trikalanews.gr, το 2019 η Νέα Δημοκρατία απέσπασε στο Καστράκι το 40,75% ενώ στις εκλογές της περασμένης Κυριακής έπεσε στο 29,32%.

Πτώση βέβαια κατέγραψε και ο ΣΥΡΙΖΑ με το ποσοστό από το 32,33% του 2019 να πέφτει στο 23,36% ενώ αύξηση στα ποσοστά τους σημείωσαν το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.

Η συμμετοχή δε στις κάλπες να σημειωθεί ότι αυξήθηκε κατά 3,5% περίπου από αυτές του 2019.

Λίγη σημασία έχει βέβαια το που και πώς κινήθηκαν οι ψήφοι όπως επίσης το κατά πόσο υπήρξε πολιτικό κόστος ψηφοφορικά.

Εξάλλου, σε περιοχές που χτύπησε ο άμετρος πόνος σε όλη την Ελλάδα, φάνηκε ότι τίποτα δεν ήταν αρκετό για να ταρακουνήσει πολιτικά τους πολίτες. Το ζήτημα είναι αυτό το μήνυμα, να καταγραφεί όσο αποδυναμωμένο κι αν στάλθηκε από τους πολίτες.

Να μη ξεχαστεί, να μην επιτραπεί ποτέ ξανά και για κανένα λόγο καμιά απώλεια ζωής.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή