Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κατά μέτωπο απάντηση από τον Βασίλη Τσιούτσια

Τι λέει για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης

Η  αντιπολίτευση είναι ενδεικτική μιας νοοτροπίας και μιας διαφορετικής πολιτικής αντίληψης που δεν έχει καμία σχέση με τη δική μας νοοτροπία και τη δική μας οπτική, έτσι όπως εμείς αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα.

Οι εκλογές έχουν ημερομηνία λήξεως και την επόμενη μέρα, δουλεύουμε όλοι για τη πόλη μας.

Στο δημοτικό συμβούλιο δεν πρέπει να υπάρχουν πολιτικοί αντίπαλοι, αλλά συνεργάτες. Τα σκουπίδια, τα προβλήματα της καθαριότητας, οι πληγέντες αδερφοί μας  δεν έχουν ούτε κόμμα, ούτε χρώμα.

Δεν είναι τυχαίο που ο ίδιος ο νομοθέτης αποφάσισε στα ταμπελάκια όλων μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και από κάτω ως τίτλος σκέτο «Δημοτικός Σύμβουλος», ενώ σε κανέναν δεν γράφει επικεφαλής της τάδε παράταξης ή αντιδήμαρχος κλπ. Σαν δημοτική παράταξη δείξαμε πρώτοι το δρόμο αυτό αφού υπήρχε στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις την περασμένη μας θητεία.

Παλέψαμε για να αποδείξουμε τα παραπάνω. Ίσως το πληρώσουμε με πολιτικό κόστος. Αλλά δεν είναι για εμάς αυτοσκοπός, διότι προσφέραμε στον τόπο μας. Δουλέψαμε για τον τόπο μας και το πληρώσαμε με πόλεμο λάσπης και συκοφαντίας. Ούτε αυτό μας πτοεί, διότι όλοι κατάλαβαν τη σκοπιμότητα τους. Και όλα αυτά μας κάνουν να αναρωτηθούμε:

Τι θα έπρεπε να κάνουμε; Να καθίσουμε και εμείς απέναντι και να βαράμε καθημερινά τον  Δήμαρχο; Σε τι βοηθάει αυτό την ανάπτυξη της τοπικής μας κοινωνίας;

Η επιλογή του λαού, που είναι ο κυρίαρχος σε αυτό το «παιχνίδι», έγινε και πρέπει να σεβαστεί. Το ελάχιστο που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε σε μια δημοκρατία, είναι να σεβαστούμε το αποτέλεσμα και την εντολή του λαού.

Εάν το έργο ενός Δημάρχου είναι μικρό ή μεγάλο, σαφώς είναι θέμα και πάλι του κυρίαρχου λαού να το κρίνει ξανά στις επόμενες εκλογές και δική μας δουλειά, έως τότε, να το στηρίξουμε , να το βοηθήσουμε και να επισημαίνουμε τα λάθη, τις παραλείψεις, αλλά όχι με στείρα αντιπολίτευση και αντιπαράθεση.

Και τι σημαίνει στείρα; Να κατακρίνω συνέχεια και να ισοπεδώνω τα πάντα. Αυτό δείχνει πως τελικά νοιάζεσαι μόνο για το πώς εσύ θα αποκτήσεις εξουσία και αδιαφορείς για το καλό της κοινωνίας.

Στείρα δεν είναι μια αντιπαράθεση, όταν ναι μεν κρίνεις και καλά κάνεις, αλλά ταυτόχρονα δείχνεις το δρόμο ή τις λύσεις, καταθέτοντας τις δικές σου προτάσεις. Και όχι προτάσεις απλά για τη πρόφαση, αλλά ουσίας. Τότε μπορείς να βγεις και να πεις ότι θέλεις.

Παρά λοιπόν το γεγονός, ότι με αυτή τη τακτική, μερίδας της αντιπολίτευσης, δεν έχουν κερδίσει τίποτα απολύτως, επιμένουν σε αυτή τη τακτική και βεβαίως δημιουργούν πρόβλημα σε κάθε λύση  που πάει να βρεθεί, μικρή η μεγάλη.

Εάν επιθυμούμε καμένη γη, ώστε μέσα από τις στάχτες να αναδυθούμε εμείς, τότε ας είμαστε βέβαιοι πως ο λαός θα  μας γυρίσει τη πλάτη.

Τι ακριβώς μας εμποδίζει να στηρίξουμε κάθε καλό που πάει να γίνει ή γίνεται; Μήπως η μικροψυχία μας ή μας θρέφει η μικροπολιτική; Ή μήπως έχουμε κακία μέσα μας; Ή τελικά τιμωρούμε τους Τρικαλινούς με αυτόν τον τρόπο, επειδή μας γύρισαν τη πλάτη σε παρελθούσες εκλογές;

Και επειδή λοιπόν, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, ας σκεφτούμε σοβαρά στις επόμενες εκλογές τη Δημοτική παράταξη με δήμαρχο Νίκο Σακκά.

Η μόνη παράταξη που βάζει λύσεις για τα Τρίκαλα, ακόμη και πάνω από το παραταξιακό της συμφέρον και το έχει αποδείξει.

Επιτέλους ας σοβαρευτούμε σε αυτή τη πόλη και οι μεν και οι δε και ας δουλέψουμε όλοι μαζί, για το καλό των Τρικάλων, για την πρόοδο και την ευημερία όλων μας στη μικρή, πλην όμορφη μικρή μας τοπική κοινωνία.

Βασίλης Τσιούτσιας, φαρμακοποιός
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την «Επανεκκίνηση» του Νίκου Σακκά

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή