Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κατά πλειοψηφία «πέρασε» ο προϋπολογισμός του 2023 στο Δήμο Τρικκαίων

Πραγματοποιήθηκε χωρίς αντεγκλήσεις και εντάσεις το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων, στο οποίο εγκρίθηκε το νέο τεχνικό πρόγραμμα, ο προϋπολογισμός του Δήμου για το νέο έτος καθώς και το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης… όλα κατά πλειοψηφία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης Σοφία Αλεστά, εισηγήθηκε πως ο προϋπολογισμός του 2023 είναι ισοσκελισμένος στα 86.142.185,95 €.

Η αντιδήμαρχος χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό, ρεαλιστικό και αναπτυξιακό, με κοινωνικό χαρακτήρα, ενώ οι αριθμοί «αποτυπώνουν την πραγματικότητα της επιτάχυνσης των έργων καθώς και το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου μας».

Επίσης τόνισε:

– Τα 35.437.157,53 € (41%) του προϋπολογισμού αφορούν σε έργα και επενδύσεις

– δεν λαμβάνονται νέα δάνεια

– οι προμηθευτές του Δήμου πληρώνονται το πολύ σε σαράντα μέρες από την έκδοση των παραστατικών

– δεν δημιουργούνται ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις,

– ο Δήμος Τρικκαίων έχει ανακτήσει πλήρως την εμπιστοσύνη της αγοράς

– ο προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2023 έχει λάβει τη σύμφωνη γνώμη του Παρατηρητηρίου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στις τοποθετήσεις και τις ερωτήσεις που ακολούθησαν, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης μίλησαν για λιτό προϋπολογισμό με τον Γιώργο Καϊκη να αναφέρει πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Δήμου.

Ο κυβόλιθος της 25ης Μαρτίου

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Κρεμμύδας ζήτησε βελτίωση του οδοστρώματος στην 25ης Μαρτίου καθώς θεωρεί πως ο κυβόλιθος ο οποίος έπεσε, προκαλεί προβλήματα ενώ σε περίπτωση παγετού θα είναι επικίνδυνος για την κυκλοφορία.

Δεν προχωρά η κεντρική πλατεία λόγω φορτηγών

Στην δευτερολογία του ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε και στο θέμα της παύσης των εργασιών στην πλατεία καθώς όπως τόνισε δεν θέλει να μπουν φορτηγά στο κέντρο της πόλης την ώρα που αυτό σφύζει από ζωή με όλους αυτούς τους επισκέπτες, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Τέλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλες τις υπηρεσίες του Δήμου καθώς και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης καθώς όπως επισήμανε δεν υπάρχει τοξικότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο… κάτι που βοηθά στο να τρέξουν πράγματα για τον Δήμο.

Ειδική ομάδα για την καλύτερη οργάνωση των Ξωτικών

Στις ερωτήσεις, ο Κώστας Κρεμμύδας μεταξύ άλλων ζήτησε να υπάρξει μια ομάδα επαγγελματιών από τον χώρο του τουρισμού, οι οποίοι και θα βοηθήσουν στην οργάνωση του Μύλου ακόμη περισσότερο σε σχέση με την e-trikala καθώς το εγχείρημα κάθε χρόνο μεγαλώνει. Ο Δήμαρχος απάντησε πως δεν υπάρχει πιο έμπειρη ομάδα από την e-trikala στο κομμάτι αυτό και μάλιστα αρκετοί ζητούν την τεχνογνωσία της σε αυτό το θέμα.

Προβολείς στα γήπεδα

Ο κ. Πολυμερόπουλος έκανε ερώτηση σχετικά με τους ανοικτούς προβολείς σε ορισμένα τοπικά γήπεδα και ζήτησε να γίνει παρέμβαση για να μην προπονούνται τα σωματεία το βράδυ. Άμεσα απάντησε ο κ. Λάππας ο οποίος ξεκαθάρισε πως τα αθλητικά σωματεία επιβαρύνονται το κόστος χρήσης των προβολέων.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή