Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κατά πλειοψηφία και με «κόντρες» η ανταλλαγή οικοπέδων

Πιθανή η προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση από πλευράς «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή».

Σε υψηλούς τόνους, διεξήχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων, η υπόθεση ανταλλαγής εκτάσεων μεταξύ Δήμου και Νοσοκομείου.

Αρχικά οι Επικεφαλής των παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή» Γιώργος Καϊκης και Δημήτρης Παπαθανασίου αντίστοιχα, έθεσαν θέμα κατά πόσο είναι κατεπείγον το θέμα με τον δεύτερο να κάνει λόγο για «πρεμούρα και αλγεινή εντύπωση να συγκαλείται μεσημεριάτικα εν μέσω θέρους συνεδρίαση του Σώματος για ένα μείζον θέμα για το οποίο δεν συνεδρίασε ούτε η Δημοτική Ενότητα Τρικάλων αλλά υπήρξαν αποφάσεις …τηλεφωνικώς και μάλιστα όταν έχουμε κακή εμπειρία από το παρελθόν με την ανταλλαγή εκτάσεων και ερχόμαστε σε μια συνεδρίαση με διαδικασία fast track να παραχωρήσουμε δημοτικό οικόπεδο ΄΄φιλέτο΄΄ με τρόπο επιζήμιο για τον Δήμο και χωρίς ενημέρωση για τις προθέσεις επί του οικοπέδου της Διοίκησης του Νοσοκομείου».

«Να μην κάνουμε τον …Αλέκο να αναβληθεί το θέμα και να έρθει εδώ η Διοίκηση του Νοσοκομείου να μας πει τι θα κάνει με το οικόπεδο», ανέφερε ο Γιώργος Καϊκης, επισημαίνοντας «ναι στην ανταλλαγή αλλά όχι να προκύψει πάρκινγκ 3όροφο με 5 ευρώ αντίτιμο. Αν μείνει ως έχει δεν έχω πρόβλημα».

«Πρέπει να προλάβει την ημερομηνία ένταξης που λήγει αύριο, η διοίκηση του Νοσοκομείου για να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ», ανέφερε ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου και πρόσθεσε «το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα, αλλά αν είναι να ζήσουμε την …μέρα της μορμότας να το ξανασυζητήσουμε».

«Δεν μπαίνουμε σε αντιπαράθεση με το Νοσοκομείο αλλά η διοίκηση δεν έχει την ευαισθησία να έρθει εδώ να δεσμευτεί πως το οικόπεδο θα παραμείνει για στάθμευση ως έχει», ανέφερε ο κ. Καίκης.

«Έχω περισσότερη εμπιστοσύνη στο εκλεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο από το διορισμένο Δ.Σ. του Νοσοκομείου Τρικάλων στα 3/5 του και ειδικά αυτής της Διοίκησης που έχει δόγμα τις …χορηγίες. Ο Δήμος πρόσφερε τον χώρο για πάρκινγκ και χωρίς αντίτιμο λειτούργησε πολύ καλύτερα και αν με κάποια ΄΄υπόγεια διαδρομή΄΄ αλλάξει η χρήση του οικοπέδου, θα είναι προς όφελος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου και όχι της πόλης. Όχι στην παραχώρηση γιατί μόνο ο Δήμος μπορεί να εγγυηθεί ότι θα παραμείνει χώρος πάρκινγκ και ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη σε μια υπόθεση με αναπάντητα ερωτήματα που δεν ξέρουμε τι θέλει να χρηματοδοτήσει η διοίκηση του Νοσοκομείου», ανέφερε ο Δημήτρης Παπαθανασίου.

«Δεν αντιλαμβάνομαι του Δημήτρη αλλά δεκτές οι όποιες αντιρρήσεις του αλλά είναι πιο γενναίο να πει έκανα λάθος εκτίμηση», σχολίασε ο κ. Παπαστεργίου.

«Δεν το είχαμε ψηφίσει ούτε την πρώτη φορά, εγώ, ο Γιώργος Λουλές και ο Χρήστος Αναστασίου», ανταπέδωσε ο κ. Παπαθανασίου με τον κ. Αναστασίου να δηλώνει πως …μετάνιωσε και αλλάζει την ψήφο του…

«Το κάνω για 3 λόγους, ο πρώτος έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία ο Δήμος και δεν θα πάθει τίποτα αν δώσει το οικόπεδο στο Νοσοκομείο, τότε ψήφισα αρνητικά γιατί ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, η διοίκηση του Νοσοκομείου μου έκανε αριστερές …ντρίμπλες και εγώ είμαι …δεξιόστροφος και δεν άντεχα αυτή την τακτική και ο τρίτος στα δικά της οικόπεδα προς ανταλλαγή, στεγάζονται δικές μας δομές που δεν πληρώνουμε χρόνια ενοίκιο».

«Εγώ δεν έχω ακούσει από την διοίκηση του Νοσοκομείου να θέλει να φτιάξει πάρκινγκ αλλά …Μουσείο και βλέπω την αδιαφορία της σε ένα θέμα που αυτή βάζει ως κατεπείγον. Έπρεπε να είναι εδώ ο Διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων να δώσει εξηγήσεις τι σκοπεύει να κάνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου το οικόπεδο», επέμενε ο κ. Παπαθανασίου.

«Η αξία του οικοπέδου που δίνουμε δεν είναι μισό εκ. ευρώ αλλά φτάνει το 1 εκ. ευρώ, να βάλουμε ασφαλιστικές δικλείδες ότι θα εξακολουθεί να παραμένει χώρος πάρκινγκ και θα ήθελα να ήταν εδώ η διοίκηση του Νοσοκομείου να δώσει εξηγήσεις επί του σχεδίου της», ανέφερε ο Γιώργος Μητσιούλης.

Από πλευράς Πολεοδομίας του Δήμου, η υπάλληλος κ. Πλιάτσικα ανέλαβε να δώσει κάποιες διευκρινήσεις στην …διαφορά τιμών μεταξύ των ανταλλασσόμενων οικοπέδων καθώς υπήρξαν από πλευράς του κ. Παπαθανασίου, αμφισβητήσεις και για την εκτίμηση αξίας των οικοπέδων, και πιθανολόγησε η κ. Πλιάτσικα ότι η αξία του Δημοτικού οικοπέδου είναι χαμηλή λόγω του περιορισμού ως προς την χρήση του για πάρκινγκ…

«Συζητάμε μια παλιά ιστορία που αν κάποιοι ήταν απόλυτα νομότυποι σήμερα δεν θα υπήρχε το Νοσοκομείο. Έγιναν λίγο τα ΄΄στραβά μάτια΄΄ γιατί υπηρετούσε η υπόθεση τον ύψιστο σκοπό και κάποιοι έβαλαν με ΄΄βαριά καρδιά΄΄ την υπογραφή τους. Χαρίσαμε με αποφάσεις δημοτικές εκτάσεις για κοινωφελή σκοπό και αν μου ζητούσαν να το χαρίσουμε το οικόπεδο θα έλεγα ΄΄ναι΄΄ γιατί εμείς είμαστε το Νοσοκομείο», ανέφερε ο Χρήστος Λάππας.

«Αν δεν είχαν γίνει λάθη από πλευράς Νοσοκομείου η υπόθεση θα είχε τελειώσει τώρα και δεν θα βιαζόμασταν λόγω ΕΣΠΑ», σχολίασε ο κ. Παπαστεργίου, ενώ ο Θεόδωρος Σπανός ανέφερε «Θα φάμε ξύλο με αυτά που ακούγονται. Ζητήσαμε εμείς την ανταλλαγή λόγω των εκτάσεων της Πατουλιάς που είχαμε το ΚΑΠΗ και πρέπει να ευχαριστούμε που το Νοσοκομείο την δέχεται και δεν μας διώχνει το ΚΑΠΗ».

«Κάνατε ανταλλαγή και με το ΄΄ΑΝΑΝΤΙ΄΄ αλλά τρέχατε στα εδώλια», αντέκρουσε ο κ. Παπαθανασίου.

Το Σώμα απέρριψε την πρόταση του κ. Καϊκη για αναβολή λήψης απόφασης και με το «όχι» της «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή» και το «παρών» της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αποφάσισε την ανταλλαγή των εκτάσεων με τις πληροφορίες να θέλουν τον κ. Παπαθανασίου να μελετά το ενδεχόμενο προσφυγής στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας κατά της απόφασης…
 
 
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή