Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κατά πλειοψηφία το δάνειο για …λαμπτήρες

«Όχι» από την «Λαϊκή Συσπείρωση» στην αίτηση λήψης δανείου του Δήμου Τρικκαίων.
 
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων, ήρθε προς έγκριση η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου για την υποβολή αίτησης λήψης δανείου.

Σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή Τρικάλων, το δάνειο, θα χρησιμοποιηθεί για την βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των εγκαταστάσεων του Δήμου Τρικκαίων και σε λίγα χρόνια θα έχει αποσβεσθεί από την εξοικονόμηση που θα υπάρξει στις δαπάνες για ηλεκτρική ενέργεια και πετρέλαιο.

Με το δάνειο, θα αντικατασταθούν οι λαμπτήρες με τύπου led, θα υπάρξει εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και αντικατάσταση καυστήρων καύσης πετρελαίου με εγκατάσταση φυσικού αερίου.

Για να στηρίξει την λήψη του δανείου, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ανέφερε πως σήμερα, υπάρχει εξοικονόμηση δαπάνης 60% σε ρεύμα με την αντικατάσταση λαπτήρων led επί της Οδού Οθωνος και σε σύγκριση με την οδό Ασκληπιού και πρόσθεσε «το τοκοχρεολύσια του δανείου, θα βγαίνει από την εξοικονόμηση», χαρακτηρίζοντας «μονόδρομο» το φυσικό αέριο, κάνοντας λόγο για «τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων».

Ο κ. Παπαστεργίου, χαρακτήρισε το έργο ως «η επόμενη μεγάλη ευκαιρία του Δήμου», ενώ δεν απέκλεισε (μπας και πείσει τον Γιώργο Καϊκη να υπερψηφίσει το δάνειο), πιθανή μείωση των ανταποδοτικών τελών που πληρώνουν οι δημότες στον Δήμο, κάτι που ο κ. Καϊκης αμφισβήτησε ότι θα γίνει.

Το οξύμωρο είναι βέβαια η δανειοδότηση Δήμου που θεωρείται υπερχρεωμένος αλλά αυτό είναι …λεπτομέρεια από ότι φαίνεται  τόσο για μια «πρώτη φορά …Αριστερά» -όπως και για τις προηγούμενες Κυβερνήσεις- όσο και για μια χώρα σε οικονομική εποπτεία…

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή