Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καταγγελία για παρατυπία σε διαγωνισμό του Δήμου Τρικκαίων – Σε ασφαλιστικά μέτρα θα προχωρήσει ο μουσικός Χρίστος Μοδέστου

Παρατυπία σε διαγωνισμό πρόσληψης για μια θέση Μουσικού στο ΚΔΑΠ “Ήφαιστος” του Δήμου Τρικκαίων καταγγέλλει ο Χρίστος Μοδέστου.
Απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών και κάτοχος master, ο κ. Μοδέστου θεωρεί πως παράτυπα ο Δήμος προχώρησε παράτυπα σε πρόσληψη άλλου υπαλλήλου με μικρότερη αριθμό μορίων από τον ίδιο και επιφυλάσσεται για κάθε νομική ενέργεια.

Η ανοιχτή επιστολή του Χρίστου Μοδέστου προς τον Δήμος Τρικκαίων :

“Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Σας στέλνω την παρούσα επιστολή σχετικά με την προκήρυξη αρ.πρωτ. 50871 της 21ης Οκτωβρίου 2022.
Σαν απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Integrated Master του ιδίου τμήματος είχα κάνει την αίτηση για τη θέση του Μουσικού στο ΚΔΑΠ “Ήφαιστος” του Δήμου Τρικκαίων. Μαζί με το πτυχίο και το Master επισύναψα και το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (που ζητούσατε στα απαραίτητα έγγραφα), αλλά επίσης και βεβαιώσεις για προϋπηρεσία σε δομές με άτομα ΑΜΕΑ, και ότι άλλα έγγραφα θεώρησα ότι θα μου προσέθεταν επιπλέον μόρια στην επιλογή για τη θέση.
Πήγα στο γραφείο προσωπικού του Δήμου για να κάνω ένσταση και ο προϊστάμενος προσπαθούσε να με αποτρέψει από το να κάνω την ένσταση, δείχνοντας μου τα έγγραφα της κοπέλας που δόθηκε η θέση και λέγοντας μου ότι πληροί τα κριτήρια.
Εκεί διαπίστωσα ότι έχει τελειώσει ΤΕΙ τεχνολογίας ήχου, το οποίο ναι μεν ήταν στις επιλογές για την αίτηση, αλλά είναι ένα Τμήμα το οποίο δεν είναι Π.Ε. Μουσικών Σπουδών που βγάλατε στην απόφαση. Επίσης στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης μου φαίνεται ότι έχω δύο παιδιά αλλά το άτομο που έχει επιλεχθεί κανένα.
Κάνοντας την ένσταση μίλησα και με τον κ. Προϊστάμενο Διοικητικών υπηρεσιών λέγοντας του τις αμφισβητήσεις μου για την επιλογή του ατόμου. Και εξηγώντας του ότι σε όλες τις θέσεις του Δημοσίου για τη θέση του Μουσικού προηγείται το Τμήμα μου, όπως επίσης ότι όλοι οι απόφοιτοι του τμήματος είναι κάτοχοι και παιδαγωγικής επάρκειας, κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με παιδιά και ότι είναι παράνομο ένα άτομο χωρίς παιδαγωγική επάρκεια να είναι σε δομή δημοσίου και να είναι μαζί με παιδιά.
Η απάντηση του σε όλα που του έλεγα ήταν ότι η επιλογή ήταν στην ευχέρεια του Γ.Γ. του Δήμου και πως όλα έχουν γίνει σύμφωνα με τον νόμο. Επέμενα τότε να μου εξηγήσει τι ήταν αυτό που έδωσε επιπλέων προσόντα για επιλογή στο άτομο που πήρε τη θέση, απαντώντας μου πολύ αόριστα.
Δύο μέρες μετά την ένσταση μου και μετά από δύο προσπάθειες να καλέσω το τμήμα προσωπικού, μίλησα τελικά με τον κ. Προϊστάμενο και μου απάντησε “δεν δεχτήκαμε την ένστασή σας, σας το έχω πει από την αρχή αυτό”.
Ακολούθως απευθύνθηκα στο σύλλογο αποφοίτων των Τμημάτων Μουσικών Σπουδών και τους ενημέρωσα για το συμβάν και με διαβεβαιώσαν ότι όντως το Πτυχίο του Τμήματός μας προηγείται όλων των άλλων και ότι έχω κάθε δικαίωμα να μάθω τον λόγο της απόρριψής μου και εν συνεχεία να κάνω Ασφαλιστικά μέτρα στον Δήμο Τρικκαίων. Εννοείται όλο αυτό με την υποστήριξη του Συλλόγου αποφοίτων.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο Δημοτικό Ωδείο. Για να διαπιστωθεί αυτό μπορείτε απλά να ρίξετε μια ματιά στα προαπαιτούμενα προσόντα για πρόσληψη. Στη μοριοδότηση, το πτυχίο αρμονίας θεωρείται πιο σημαντικό από το πτυχίο Τμήματος μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου. Απλά προς ενημέρωση, οι εξετάσεις για εισδοχή στο τμήμα, είναι ανάλογες με τις εξετάσεις για το πτυχίο αρμονίας. Που σημαίνει ότι το Τμήμα διδάσκει ακόμα περισσότερα από το πτυχίο που ζητάει το ωδείο σαν επιπλέον προσόν. Με αυτά γίνεται μια προσπάθεια υποβάθμισης του Τμήματος μουσικών σπουδών από δημοτικούς -κυρίως- φορείς.
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να μάθω τον τρόπο επιλογής του ατόμου, αφού ο δήμος έκανε διαγωνισμό και ζητούσε συγκεκριμένα έγγραφα για την επιλογή.
Αυτή η επιστολή θα δημοσιευθεί στο διαδίκτυο και στον τοπικό Τύπο. Ακολούθως θα προβώ σε όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος.

Με σεβασμό,
Χρίστος Μοδέστου”

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή