Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καταγγελία για την αλλοίωση του χαρακτήρα της πόλης μας από τον δήμαρχο της, Δημήτρη Παπαστεργίου

O κ. Κώστας/Διογένης Ματζανάς, απέστειλε την ακόλουθη επιστολή:

Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο οι ενέργειες του δημάρχου της πόλης μας, Δημήτρη Παπαστεργίου, οι οποίες αλλοιώνουν τον χαρακτήρα της πόλης μας. Αλλοίωση κυρίως οικολογικού χαρακτήρα, καθώς έχει βαλθεί να «ξεπαστρέψει» όλες τις βρυσούλες των Τρικάλων που τρέχουν καθαρό νερό και μας προσφέρουν τη δροσιά τους, αλλά και σχεδόν όλα τα δέντρα της πόλης, τόσο παραποταμίως, όσο και σε άλλα μέρη. Αλλά και πολιτισμικού χαρακτήρα, αφού «εν μία νυκτί» έσκαψε όλη την κεντρική πλατεία και εξαφάνισε τόσο το άγαλμα του «Νικολάκη» όσο και του Στρατηγού Σαράφη, ηγέτη του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (ΕΛΑΣ) στην Εθνική Αντίσταση.

Ο δήμαρχος ισχυρίζεται ότι οι ενέργειες αυτές θα μεταμορφώσουν την πόλη μας προς το καλύτερο, αλλά προσωπικά δεν βλέπω τίποτα το πρωτοποριακό σ’ αυτές τις ενέργειες (κάτι στο οποίο συμφωνούν και αρκετοί φίλοι μου και συναγωνιστές μου). Πώς μπορεί να ισχυρίζεται ότι θα προσφέρει κάτι καλό στην πόλη μας, όταν κόβει κατά 10δες τα δέντρα μας, αυτά που μας δίνουν οξυγόνο και ζωή. Όταν γκρεμίζει όλες τις βρύσες που μας προσφέρουν το δροσερό νεράκι τους. Τελευταία τέτοια περίπτωση το γκρέμισμα της βρύσης στην αρχή της οδού Ασκληπιού, στην πλατεία «Ρήγα Φεραίου», καθώς και το μπάζωμα 2 δέντρων, του χαρατσόδεντρου και της ελιάς συμβόλου-συμφιλίωσης του λαού μας με τον Παλαιστινιακό λαό και την Ιντιφάντα (στο δε χαρατσόδεντρο κρεμούσαμε συχνά-πυκνά τα διάφορα χαράτσια αγωνιστές και μη του «Μετώπου Λαού Τρικάλων», διαμαρτυρόμενοι για τα χαράτσια του κράτους προς τους πολίτες της χώρας μας). Και τι έβαλε στη θέση τους? Μια ομπρέλα!! Έργο – λέει – του διάσημου γλύπτη Ζογγολόπουλου… Ό,τι ΝΑ ‘ΝΑΙ!

Λάτρης του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, θέλει να τα κάνει όλα ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ! Ακόμα και το καθαρό νεράκι που πίνουμε από τις βρυσούλες μας! Θέλει να το αντικαταστήσει πλήρως με τα εμφιαλωμένα νερά που πουλιούνται σε διάφορα σημεία…

Όσον αφορά τα δέντρα που κόβονται, παρατηρώ ότι έχει βάλει στόχο σχεδόν όλα τα δέντρα της πόλης μας! Τελευταία δέντρα που παρατήρησα να έχουν κοπεί είναι αυτά της γέφυρας του Αγίου Κωνσταντίνου. Πλήρως! Μιλάμε η περιοχή έχει μετατραπεί σε ερημικό τοπίο, από ΄κει που ήταν γεμάτη πράσινο και δροσιά! Ξεπαστρεύει με ταχύ λοιπόν ρυθμό όσα δέντρα δεν του «αρέσουν» (να υποθέσω) για να βάλει στη θέση τους ΤΙ ΑΡΑΓΕ?? Μπορεί οποιοδήποτε ανθρώπινο δημιούργημα να υποκαταστήσει την πάνσοφη φύση?? Τα δέντρα που μας δίνουν τη δροσιά τους, το ΟΞΥΓΟΝΟ ΤΟΥΣ, τη σκιά τους και ελαττώνουν ταυτόχρονα το «φαινόμενο του θερμοκηπίου» με τη φωτοσύνθεση που επιτελείται σ’ αυτά?? Εδώ μιλάμε για ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΛΚΗΣ!

Δια της παρούσας καταγγελίας, που ζητώ να πρωτοκολληθεί, ζητώ ως πολίτης από τον Δήμαρχο Τρικκαίων να μου απαντήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα για όλες αυτές τις ενέργειες που καταγγέλλω.

Κώστας / Διογένης Μαντζανάς,
Χημικός, κάτοικος Τρικάλων.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή