Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καταγγελία για υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και του χαρακτήρα της πόλης από τον Δήμαρχο Τρικκαίων

Έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο οι ενέργειες του Δημάρχου της πόλης μας Δημήτρη Παπαστεργίου, οι οποίες αλλοιώνουν και υποβαθμίζουν τον χαρακτήρα και το φυσικό περιβάλλον της πόλης των Τρικάλων.

Δέντρα κόβονται ή κλαδεύονται μέχρι τον κορμό, οπότε στην ουσία πετσοκόβονται, όπως για παράδειγμα στις όχθες του ποταμού Ληθαίου και στα παρκάκια απέναντι από τον Άγιο Κωνσταντίνο και το Τζαμί (στην απέναντι μεριά του ποταμού).

Σε ερώτησή μου προς εργαζόμενους σε συνεργείο που έκοβαν δέντρα γιατί το κάνουν αυτό, μου απάντησαν για να μην πέσουν σπασμένα κλαδιά πάνω σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Πολύ ωραία λογική! Ας κόψουμε τότε όλα τα δέντρα της πόλης για χάρην της δήθεν προστασίας των αυτοκινήτων! Ας μείνουμε χωρίς σκιά το καλοκαίρι και χωρίς οξυγόνο όλες τις εποχές!

Αν είναι κάτι από το οποίο στην πραγματικότητα κινδυνεύουν τα αυτοκίνητά μας είναι οι ατελείωτες και μεγάλες λακούβες στους δρόμους της πόλης, όπου τα αυτοκίνητα μπορούν να υποστούν μεγάλη ζημιά πέφτοντας σ’ αυτές, αφού η πόλη μας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο. Από την κεντρική πλατεία μέχρι τον πιο απόμακρο δρόμο της πόλης.

Καταλαβαίνω ότι τα κονδύλια και τα λεφτά είναι πολλά (…). Είναι η λογική της ιδιωτικοποίησης των πάντων και της χωρίς όρια κερδοφορίας… Είναι η λογική που έχει διαλύσει τη δημόσια Υγεία και την Παιδεία, έχει φτάσει αγαθά όπως το ρεύμα και οι τηλεπικοινωνίες σε δυσθεώρητα ύψη, έχει τολμήσει να ιδιωτικοποιήσει ακόμα και το νερό που πίνουμε (θα πούμε στην κυριολεξία «το νερό νεράκι», τη στιγμή που ο Δήμαρχος Τρικκαίων έχει καταστρέψει πολλές βρυσούλες της πόλης με τρεχούμενο νερό) και τέλος είναι η λογική που έχει απαξιώσει σε πρώτο στάδιο τις Δημόσιες Μεταφορές όπως τα τραίνα και σε δεύτερο στάδιο τις έχει ιδιωτικοποιήσει και ξεχαρβαλώσει, βάζοντας την ανθρώπινη ζωή σε δεύτερη μοίρα, φτάνοντας έτσι και στο ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ των Τεμπών…

Φυσικά δεν φέρει ευθύνη για όλα αυτά ο Δήμαρχος Τρικκαίων (αν και ανήκει στην παράταξη που κυβερνά τα τελευταία χρόνια τη χώρα…), αλλά του καταλογίζω ακέραια ευθύνη για όλα όσα συμβαίνουν στην πόλη μας, στη Δημαρχία της οποίας ηγείται.

Καλώ τον Δήμαρχο Τρικκαίων λοιπόν, όπως έκανα και σε προ 5 μηνών καταγγελία μου (και πήρα απάντηση μόλις σήμερα, χωρίς επί της ουσίας να μου απαντάει σε τίποτα απ’ ότι του καταλόγισα στην πρώτη καταγγελία μου…), να μου απαντήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα σε όσα του καταλογίζω.

Ερωτώ λοιπόν:

1) Γιατί ο Δήμος Τρικκαίων κόβει τόσα πολλά δέντρα στην πόλη των Τρικάλων και επίσης όσα κλαδεύει, τα κλαδεύει χαμηλά μέχρι τον κορμό (δηλαδή στην ουσία τα «πετσοκόβει»)?

2) Γιατί έχει καταντήσει ο Δήμος Τρικκαίων την πόλη των Τρικάλων ένα απέραντο εργοτάξιο, σκαμμένη σε πάρα πολλά σημεία και με πολλές επικίνδυνες λακούβες στους δρόμους?

3) Γιατί ο Δήμος Τρικκαίων έχει καταστρέψει τόσες βρυσούλες με τρεχούμενο νερό στην πόλη των Τρικάλων? Θα επαναφέρει τις 2 βρύσες με τρεχούμενο νερό πέριξ της κεντρικής πλατείας Τρικάλων?

Νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να λάβω μια απάντηση σε εύλογο χρονικό διάστημα ως πολίτης αυτού του Δήμου.

Κώστας / Διογένης Μαντζανάς, Χημικός, κάτοικος Τρικάλων

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή