Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καταγγελία της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών»

Για την στάση των παρατάξεων ΔΑΚΕ και "Πρωτοβουλία" στην ΕΛΜΕ Τρικάλων.

Δεν πέρασε ούτε μια βδομάδα από την άγρια καταστολή με την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απάντησε στη μαχητική κινητοποίηση εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Παιδείας, όπου αναπληρωτές και μόνιμοι απαίτησαν να μπει τέλος στην αδιοριστία και ζήτησαν μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους συμβασιούχους, και οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ (Κίτος Β.) και της "Πρωτοβουλίας" (Παπαζεύκου Ουρ.) με προκλητικό τρόπο σπεύδουν να υποδεχτούν ως διευθυντής και υποδιευθύντρια αντίστοιχα στο σχολείο τους τον υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη και μάλιστα σήμερα ημέρα που έχει αποφασιστεί από ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕΤ Πανεκπαιδευτική απεργία και Πανελλαδική συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας.

Και τι δεν επικαλέστηκαν προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ! Ότι ως «δημόσιοι λειτουργοί» οφείλουν να υποδεχτούν τον υφυπουργό, εφόσον εντέλλονται, ότι πρόκειται για «θεσμικό πρόσωπο» με το οποίο πρέπει να συζητάμε, ότι η στάση εργασίας ξεκινά από τις 11 και όχι από τις 8, αφού δεν σκοπεύουν να συμμετάσχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα, πρόταση που οι ίδιες παρατάξεις ψήφισαν στην ΟΛΜΕ.

Πρότειναν μάλιστα να ζητήσει το ΔΣ της ΕΛΜΕΤ να συναντηθεί μαζί του, προκειμένου να του επιδοθεί υπόμνημα, το οποίο …είχε ήδη επιδώσει η ΟΛΜΕ λίγες μέρες πριν!

Όταν οι εκλεγμένοι της ΔΑΚΕ και της  Πρωτοβουλίας ανοίγουν τις πόρτες των σχολείων, για να μπει ο υφυπουργός τη μέρα της απεργίας, όχι μόνο τα συμφέροντα των συναδέλφων δεν υπηρετούν αλλά υπονομεύουν τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες τους, στέκονται απέναντί τους, βάζοντας πλάτη να περάσει αλώβητη η αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Παρά τις σικέ μικροαντιπαραθέσεις τους, ταυτίζονται απόλυτα στον πυρήνα της ασκούμενης πολιτικής, που είναι πολιτική της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ και υπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Η συνάντηση με τον υφυπουργό  Παιδείας μακριά από το κίνημα και από τους συναδέλφους, σα να μην έχει συμβεί τίποτα, υπονομεύει τη μαζική δυναμική διεκδίκηση που θα εκφραστεί μέσω της απεργίας στις 16/3. Στην ουσία ξεπλένει το Υπουργείο Παιδείας και ειδικά τον Υπουργό δίνοντας πολιτική κάλυψη στον εμπαιγμό και την απαράδεκτη στάση του Υπουργείου απέναντι στα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων.

Την ημέρα λοιπόν της Πανεκπαιδευτικής Απεργίας και της Πανελλαδικής συγκέντρωσης, οι εκπαιδευτικοί θα διαδηλώνουν έξω από  το Υπουργείο Παιδείας. Οι φιλικές συναντήσεις και οι αβρότητες  δεν έχουν θέση στο κίνημα , όταν αυτό είναι ταξικά προσανατολισμένο και μακριά από τις λογικές του εφησυχασμού, του συμβιβασμού και της υποταγής.

ΔΑΚΕ και "Πρωτοβουλία", παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός, δε θέλει και δεν μπορεί να συγκρουστεί με την πολιτική της κυβέρνησης, να παίξει ρόλο στην οργάνωση της πάλης και στην κλιμάκωση του αγώνα. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για τις προθέσεις του Υπουργείου, δε μας ξεγελούν οι αόριστες υποσχέσεις του.  

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα για τη στάση των παρατάξεων  ΔΑΚΕ και της Πρωτοβουλίας και να τις καταδικάσουν.

Σήμερα απεργούμε και συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στην 1 το μεσημέρι για να φωνάξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε:

  • Εδώ και τώρα μαζικοί – μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών!
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών!
  • Δε θα δεχτούμε καμία απόλυση συμβασιούχου!
  • Άμεση εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών και μέτρα στήριξής τους!

 
 
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή