Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κατάληψη φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (φωτό)

Το τμήμα Γεωπονίας αγροτεχνολογιας και ζωικής παραγωγής του Πανεπιστήμιού Θεσσαλίας μετά από συνεχή επικοινωνία 7 Εκπροσώπων Φοιτητών από διαφορετικά Γεωπονικά Τμήματα ανά τη χώρα με κοινό πρόβλημα αποφασίστηκε η Συλλογική Κινητοποίηση  για την απονομή των Επαγγελματικών τους Δικαιωμάτων

Παρά  τις κινητοποιήσεις που έκαναν και τις υποσχέσεις που έλαβαν ακόμα δεν έχει περάσει νομοσχέδιο στη Βουλή για την κατοχύρωση των πτυχίων τους.

Κατάληψη φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (ΦΩΤΟ)

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους: 

Πιο συγκεκριμένα, η ακαδημαϊκή λειτουργία του σημερινού τμήματος γεωπονίας Αγροτεχνολογίας ξεκίνησε το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019 2020.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης η Πιστοποίηση του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών ως Integrated Master’s. Όμως, στους Πτυχιούχος του Τμήματος ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ μέχρι σήμερα τα Επαγγελματικά Δικαιώματα του Γεωπόνου Αγροτεχνολόγου όπως στους Πτυχιούχους των Παλαιότερων Τμημάτων Γεωπονίας λόγω του παρακάτω νομοθετικού κωλύματος.

Σύσσωμη όλοι εμείς οι φοιτητές, τα μέλη ΔΕΠ και το λοιπό Διδακτικό προσωπικό, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Ελληνική Πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στο αυτονόητο, χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση.

Κατάληψη φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (ΦΩΤΟ)

Μέχρι τώρα δε μας έχουν αποδοθεί τα δικαιώματα άσκησης του Επαγγέλματος του Γεωπόνου παρότι το τμήμα μας έχει ταυτόσημες σπουδές με εκείνες των υπολοίπων πανεπιστημιακών τμημάτων γεωπονίας αλλά και ακόμα περισσότερες λόγω της μοναδικότητας εξειδίκευσης στον Αγροτεχνολογικό τομέα.

Δε γίνεται όλοι εμείς οι Φοιτητές του Τμήματος μας, αλλά και πολλοί ακόμα από τα υπόλοιπα Τμήματα τα οποία δημιουργήθηκαν το 2019-2020 να σπαταλάμε χρόνο αλλά φυσικά και ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο ώστε να σπουδάσουμε και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μας η Πολιτεία να μην έχει μεριμνήσει για το πιο απλό και αυτονόητο, την Αποδοχή μας στους Δημόσιους Φορείς .

Για τους παραπάνω λόγους θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι προχωρήσαμε σήμερα ημέρα Δευτέρα (20/3/2023) σε κατάληψη του τμήματος Γεωπονιας-Αγροτεχνολογιας.  Επιπλέον  αυτή η κατάληψη αποτελεί πανελλήνια ταυτόχρονη ενέργεια και από τα υπόλοιπα  Τμήματα που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα όπως το Τμήμα Επιστήμης Ζωικής παραγωγής. Σύμφωνα με τα παραπάνω θα θέλαμε να γίνει γνωστή η πράξη μας μέσω της δική σα βοήθεια.

Κατάληψη φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (ΦΩΤΟ)

Κατάληψη φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (ΦΩΤΟ)

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή