«Κατάντια…στη διαχείριση και διανομή τροφίμων» «Κοινότητας Μουζακίου»

Του Αστέριου Βασιλάκου
Γραμματέα Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης, Συμβούλου Κοινότητας Μουζακίου

Αγαπητοί Πολίτες,

Θλιβερά πορεύεται ανεξέλεγκτα και στο σκοτάδι η υπόθεση της διαχείρισης, διακίνησης, διανομής και παράδοσης τροφίμων σε πλημμυροπαθείς και άπορους Κοινότητας Μουζακίου, παρά τα όσα καταμαρτυρούν οι κάτοικοι, «για φορτώματα και ξεφορτώματα τροφίμων, ρούχων, ειδών υγιεινής κ.α. από Ι.Χ αυτοκίνητα σε σπίτια κ.ο.κ.

Μέχρι σήμερα δεν γνωστοποιήθηκαν καταστάσεις ωφελούμενων δικαιούχων, καθώς επίσης «άργησαν» και τα αποτελέσματα έρευνας και ελέγχου για τα «απαράδεκτα γεγονότα τακτικής και μεθοδολογίας Μαυρογιαλούρου», όταν μοιράζονταν από αιρετούς σε Πολίτες τσάντες με τρόφιμα οι οποίες «έβγαιναν» από σπίτια και αυτοκίνητα μέρες και νύχτες, ανεξέλεγκτα και κατά το δοκούν, χωρίς καμία απόφαση συλλογικού οργάνου, χωρίς εγκεκριμένο κριτήριο επιλογής δικαιούχων, χωρίς υγειονομικό πρωτόκολλο και διαφάνεια στις ποσότητες».

Διαμαρτύρονται, αναφέρουν και καταγγέλλουν οι Συμπολίτες μου ότι, έλλειψε αναιτιολόγητα «το πιάτο της αλληλεγγύης» από τους πραγματικά ευάλωτους, άπορους, άνεργους κ.α.

Παρά ταύτα οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι της Κοινότητας Μουζακίου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μουζακίου (ΔΗ.ΚΕ.ΔΗ.Μ) συνεχίζουν αυθαίρετα να «αποκρύπτουν» αιτούμενα εγγράφως, σχετικά διαχειριστικά και υγειονομικά στοιχεία.

Προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι λόγοι διαφάνειας, χρηστής διοίκησης, ηθικής τάξης, ασφάλειας και υγειονομικής προστασίας επιβάλλουν η διάθεση τροφίμων, ρουχισμού ειδών υγιεινής κ.ά. να ανατίθεται σε Δημοτικούς Υπαλλήλους, Κοινωνικών Υπηρεσιών και Δομών και όχι σε Δημοτικούς και Κοινοτικούς Αιρετούς οι οποίοι οφείλουν μόνο να εποπτεύουν και να ελέγχουν Drive-Through, χωρίς όμως να εμπλέκονται και τυχόν «να εκμεταλλεύονται και να επιδεικνύουν προς ίδιον πολιτικό όφελος τις δράσεις ανθρωπιστικής βοήθειας».

«Όλα στο Φως για διαφάνεια στη λειτουργία της Αιρετής…. Αυτοδιοίκησης».

 

trikalanews
Author: trikalanews

Share:
Έφυγε από τη ζωή η Βαΐα Αποστολίδη

Έφυγε από τη ζωή η Βαΐα Αποστολίδη

Με θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια της πολυαγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς και θείας, Βαΐας Αποστολίδη …
Νίκη Κεραμέως: «Θέλουμε τη διευκόλυνση των εργαζομένων και την προστασία των δικαιωμάτων τους»

Νίκη Κεραμέως: «Θέλουμε τη διευκόλυνση των εργαζομένων και την προστασία των δικαιωμάτων τους»

Σε επίκαιρες ερωτήσεις του KKE και της Νέας Αριστεράς, αναφορικά με εγκύκλιο που αφορά στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας …
Από την Καρδίτσα η 44χρονη που σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου στο Λιτόχωρο

Από την Καρδίτσα η 44χρονη που σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου στο Λιτόχωρο

Η Γεωργία Θώδου – Ντάφου σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου ενώ καθόταν σε καφετέρια στις όχθες του ποταμού Ενιπέα …