Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καταπέλτης η εισαγγελέας: Ζήτησε την ενοχή της Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δηλαδή για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, πρότεινε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Ευαγγελία Σπυριδωνίδου.

Μάλιστα, μετά το πέρας της 12ωρης διαδικασίας, η μητέρα από την Πάτρα αποχώρησε από το δικαστήριο εξαπολύοντας ύβρεις προς την εισαγγελέα.

Λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ χθες, η εισαγγελική λειτουργός με μια αγόρευση – «καταπέλτη», ζήτησε από τους τρεις τακτικούς δικαστές και τους τέσσερις ενόρκους να κηρύξουν ένοχη τη Ρούλα Πισπιρίγκου μη έχοντας την παραμικρή αμφιβολία ότι εκείνη ήταν που αφαίρεσε με τη χορήγηση ισχυρής δόσης κεταμίνης τη ζωή του ίδιου της του παιδιού.

«Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα είναι εκείνο της κατηγορουμένης», ήταν το «δια ταύτα» της αγόρευσης της εισαγγελέως που κράτησε 12ώρες.

«Το παιδί αυτό μία ατυχία είχε στη σύντομη αλλά λαμπερή ζωή της. Να έχει μάνα-τροφό-φροντιστή την κατηγορούμενη. Προτείνω να την κηρύξετε ένοχη όπως κατηγορείται. Δυστυχώς, η πραγματική ζωή ξεπερνά και το πιο ευφάνταστο σενάριο», ανέφερε η εισαγγελέας.

«Έβαλε το παιδί της στη μέση για να λύσει τις διαφορές της με τον κ. Δασκαλάκη»

«Το παιδί έγινε εργαλείο στα χέρια της για να χειριστεί τον κ. Δασκαλάκη κάθε φορά που την εγκατέλειπε. Κάθε φορά που ο Δασκαλάκης την εγκατέλειπε προσπαθούσε να του δημιουργήσει ενοχές χρησιμοποιώντας το παιδί. Είναι δυνατόν να έχεις τόσο πολύ θυμώσει και να μην φεύγει ο θυμός ενώ το παιδί σου είναι στο νοσοκομείο; Τη ψυχή αυτού του παιδιού την φρόντισε ποτέ; Η κατάσταση της υγείας του παιδιού επιδεινώθηκε και τις δυο φορές που ο κ. Δασκαλάκης φεύγει.

Της το λέει και εκείνος σε μήνυμα: «κάθε φορά που θα χωρίζουμε θα έχουμε και μια απώλεια; Ακόμη και στην απολογία της δεν ήταν σε θέση να πει ότι ήταν χωρισμένη με τον κ. Δασκαλάκη», είπε η εισαγγελέας και πρόσθεσε:

«Πουθενά δεν ενδιαφέρεται για το παιδί της. Και κάτι που εντυπωσιάζει είναι η απάθειά της απέναντι στο δράμα των παιδιών της.

Μας είπε ότι ήταν ψύχραιμη στη Τζωρτζίνα γιατί είχε χάσει τα άλλα δυο παιδιά. Και εδώ γιατί άρχισε να κλαίει όταν απολογείται. Και συμπληρώνω και λέω ότι δεν κλαίνε μόνο οι Ρομά, δεν υπάρχει μάνα που να βλέπει το παιδί της να ψυχορραγεί και να μην κλάψει».

«Γιατί δεν έκλαιγε στα νοσοκομεία και έκλαψε εδώ; Για να τη λυπηθούμε; Έτσι μας έχει σφυγμομετρήσει; Δεν υπάρχει μεγάλη απώλεια από αυτή του παιδιού σου.

Εδώ δεν υπάρχει και είναι σχεδόν απόκοσμο. Αλλά πώς να πονέσει όταν εκείνη οδήγησε το παιδί της στο θάνατο; Το δύσκολο και το σκληρό είναι ποια είναι η αιτία. Και αν αναλογιστεί κανείς την αιτία είναι να τρελαθεί».

«Επρεπε να σηκώσει την Πάτρα στο πόδι»

Αποδομώντας έναν προς έναν τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης η εισαγγελέας αναφέρθηκε στις συνθήκες νοσηλείας του κοριτσιού, στη στάση της κατηγορούμενης μητέρας της κάνοντας λόγο για πλήρη απουσία συναισθήματος από την πλευρά της αφού «θα έπρεπε οι φωνές της μάνας να έχουν σηκώσει την Πάτρα στο πόδι, όταν έπαθε ανακοπή το παιδί της», αλλά και στις σχέσεις της με τον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη.

Η εισαγγελική λειτουργός χαρακτηρίζοντας ασφαλή τα συμπεράσματα από το μεταθανάτιο αίμα της Τζωρτζίνα, εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητα ότι «η ποσότητα της κεταμίνης σύμφωνα με την τοξικολογική και τους επιβαρυντικούς παράγοντες συνετέλεσε στην αιφνίδια ανακοπή» του κοριτσιού. «Δεν είχαν κανένα λόγο οι γιατροί και οι νοσηλευτές να πουν ψέματα» είπε η εισαγγελέας.

«Το φιαλίδιο της κεταμίνης έχει 100 μικρογραμμάρια κεταμίνης. Η κεταμίνη έχει κόκκινη γραμμή» τόνισε η εισαγγελέας και επικαλέστηκε έγγραφα του νοσοκομείου σύμφωνα με τα οποία ουδείς γιατρός συνταγογράφησε τη συγκεκριμένη ουσία στην Τζωρτζίνα.

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι οι γιατροί εκείνη την ημέρα έδωσαν κεταμίνη στο παιδί» σημείωσε η εισαγγελέας.

«Ούτε ούρλιαζε, ούτε φώναξε»

Κατά τη διεξοδική αγόρευσή της η εισαγγελέας αναφέρθηκε και στις συνθήκες νοσηλείας του κοριτσιού στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας στις 11 Απριλίου 2021 αλλά και στη στάση της κατηγορούμενης μητέρας εντός του νοσοκομείου.

«Ξαφνικά χωρίς κάποιο πρόδρομο σημάδι το βρίσκουν οι γιατροί, ωχρό με μυδρίαση. Η κατηγορούμενη δεν έχει βγει έντρομη στο διάδρομο να φωνάξει. Ή δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει ή έχει αντιληφθεί και δεν φωνάζει. Κανένας γιατρός δεν θυμάται που βρισκόταν την κρίσιμη ώρα η μητέρα.

Αν ήταν το κυρίαρχο πρόσωπο, είχε φωνάξει ήταν σε πανικό θα τη θυμούνταν. Δεν ακούστηκε η κυρία κατηγορουμένη. Ούτε ούρλιαξε, ούτε φώναξε παρότι είδε το παιδί της να παθαίνει ό,τι και το πρώτο που πέθανε και είναι ψύχραιμη.

Δεν καλεί σε βοήθεια με τον ενδεδειγμένο τρόπο ώστε να ενεργοποιηθεί η αλυσίδα διάσωσης. Είναι ευτύχημα που επανήλθε η Τζωρτζίνα και και κανείς δεν μπορεί να στερήσει από κάποιον τη ζωή, επειδή μπορεί να αντιμετωπίσει νευρολογικά προβλήματα και συγχαίρω τον κ. Χασαπόπουλο, είναι άνθρωπος με Α κεφαλαίο», σημείωσε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας «καυτηρίασε» μάλιστα τη στάση της υπεράσπισης να αφήσει αιχμές κατά του ιατρού αναισθησιολόγου Ι. Χασαπόπουλου που έκανε ΚΑΡΠΑ στο παιδί επί 50 λεπτά, παρότι στη βιβλιογραφία αναφέρεται ότι μετά τα 20 λεπτά μπορεί να επιφέρει εγκεφαλικές βλάβες.

«Ο κ. Χασαπόπουλος μας είπε ότι μόλις κατάλαβε ποιο παιδί ήταν έγινε μια «έκρηξη» μέσα στο μυαλό του, επειδή ήξερε ότι έχουν χαθεί άλλα δυο παιδιά. Αλίμονό μας αν ζητάμε από τους γιατρούς να σταματούν επειδή δεν θα είναι ο τέλειος άνθρωπος, ποιος έχει πει ότι οι άνθρωποι ΑΜΕΑ δεν είναι τέλειοι άνθρωποι; Το πάθος του ήταν να ζωντανέψει την Τζωρτζίνα, δεν κρατούσε ρολόι. Πώς πετάμε λάσπη σε αυτόν τον άνθρωπο και να λέμε κακώς ξεπέρασες τα 20 λεπτά ΚΑΡΠΑ. Μετά από σχεδόν 50 λεπτά βλέπει το παιδί να αποκτά ρυθμό. Η Τζωρτζίνα ήταν ηρωίδα, πολύ δυνατό παιδί.

Σε αυτή τη δίκη εγώ προσωπικά κατάλαβα πόσο σημαντική και δύσκολη είναι η ΚΑΡΠΑ. Τι να σκεφτείς; Το μόνο που ήθελε ο ιατρός ήταν να επαναφέρει την Τζωρτζίνα. Εγώ τον συγχαίρω. Επανέφερε στη ζωή το παιδί», τόνισε η εισαγγελέας.

«Είχε δηλητηριάσει το παιδί κατά του πατέρα του»

Η εισαγγελέας αφιέρωσε μεγάλο μέρος της αγόρευσή της στις σχέσεις της κατηγορουμένης με τον Μάνο Δασκαλάκη.

«Το παιδί το είχε “δηλητηριάσει” κατά του πατέρα του. Είναι ένα παιδί που έχει δει τα αδέλφια του να φεύγουν, η μητέρα του της λέει τα πάντα για τον πατέρα του και αναρωτιόμαστε γιατί είναι σε αυτήν την κατάσταση; Όλο αυτό το χρονικό διάστημα στο Καραμανδάνειο έχει προκύψει ότι το ζευγάρι ήθελε να χωρίσει.

Η κα κατηγορουμένη και ενώ έχει χάσει ήδη δυο παιδιά κάνει αναρτήσεις και ψάχνει αν φοράει τη βέρα του, αν έχει αλλάξει κάτι στο fb, αν ο κ. Δασκαλάκης είναι έξω, κυκλοφορεί, ενώ το παιδί της νοσηλεύεται. Εκείνη έχει το νου της αν δηλώνει παντρεμένος ή όχι. Η κατηγορούμενη έχει βάλει το παιδί της να ζητά να δει τον μπαμπά της, το μαγνητοφωνεί το παιδί να το λέει ενώ είναι στα επείγοντα. Λέει ευθαρσώς στο παιδί της να μην τη φέρνει σε δύσκολη θέση.

Αναρωτιόμαστε γιατί το παιδάκι πεταγόταν στον ύπνο του; Γιατί οι γιατροί μιλούσαν για παιδοψυχολόγο; Το πρώτο τηλεφώνημα που κάνει το πρωί πριν πάει στο Καραμανδάνειο είναι στο δικηγόρο της. Είναι δυνατόν; Να σκέφτεσαι πρώτα το δικηγόρο και μετά τον πατέρα;

Σε ποια ζυγαριά μπαίνει ο πατέρας και η θεία για το ποιος θα καθίσει με το παιδί; Εκείνη τη χρονική στιγμή που η κα κατηγορουμένη επιλέγει τη θεία για να αφήσει πίσω για να πάρει ρούχα, την ενδιαφέρει η Τζωρτζίνα, οι εξετάσεις; Και όλα αυτά δύο εβδομάδες μετά το θάνατο της Ίριδας.

Και αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να φύγεις να πάρεις ρούχα και πιτζάμες. “Κάθε φορά που θα χωρίζουμε θα έχουμε μία απώλεια” της λέει ο κ. Δασκαλάκης. Μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση έρχεται η ανακοπή της Τζωρτζίνας. Οι σχέσεις του ζευγαριού αποκαταστάθηκαν άμεσα και είναι ξανά μαζί», τόνισε η εισαγγελέας.

Η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει αρχές Φεβρουαρίου με τις αγορεύσεις των δικηγόρων επί της εισαγγελικής πρότασης.

Πηγή: cnn.gr

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή