Καταργήθηκε το «ηλεκτρονικό φακέλωμα» των εργαζομένων

By: trikalanews
19 Αυγ 2019 18:28

Υπεγράφει η εφαρμοστική εγκύκλιος, με την οποία καταργείται η πρόβλεψη ηλεκτρονικής καταγραφής των λόγων απόλυσης εργαζομένων, από τον Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Βρούτση.

Μα την εγκύκλιο αυτή, καταργούνται διατάξεις του νόμου 4611/2019, που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ημέρες πριν την ανακήρυξη εθνικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, γίνεται επαναφορά στο προηγούμενο πλαίσιο προστασίας της εργασίας που θεμελιώνεται στις διατάξεις του Συντάγματος, του Αστικού Κώδικα και των νόμων 2112/20 και 3198/55. σύμφωνα με τον Αναθεωρημένο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, προστατεύοντας τους εργαζόμενους από τους κινδύνους που έκρυβαν οι προηγούμενες διατάξεις, όπως:

  1. την ηλεκτρονική καταγραφή των λόγων ενδεχόμενης απόλυσης τους και, κατά συνέπεια, την βέβαιη υπονόμευση της μελλοντικής επαγγελματικής τους πορείας
  2. την οιαδήποτε μελλοντική αμφισβήτηση σχετικά με το δικαίωμα λήψης αποζημίωσης λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας τους
  3. την εξώθησή τους σε συνεχείς δικαστικές εμπλοκές

Επιπλέον, διασφαλίζονται πλέον τα δικαιώματα των εργαζομένων, η εργασιακή ειρήνη, οι προσλήψεις και οι θέσεις εργασίας, αποτρέπεται η σύγχυση εφαρμογής εργασιακών διατάξεων, επανέρχεται η κανονικότητα στην αγορά εργασίας και υποστηρίζεται η αναπτυξιακή δυναμική, σύμφωνα πάντα με το Ευρωπαϊκό και Εθνικό Νομοθέτη και τη νομολογία των δικαστηρίων.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews