Καταρρέουν υπό το βάρος των προβλημάτων

«Έναν άνθρωπο μπορείς να τον κοροϊδεύεις για πολύ καιρό. Έναν Λαό, όμως, όχι». Αυτό είναι γεγονός, που δεν μπορεί κανένας να το αμφισβητήσει. Οι κυβερνώντες, σήμερα, πέφτουν οι ίδιοι θύματα στις παγίδες, που έστησαν, για την κοινωνία, μετά τα πρωτοφανή ψέματα, που είπαν στους πολίτες.

Με αυτό τον απαράδεκτο και πολιτικά μη ηθικό τρόπο κέρδισαν τις εκλογές το 2015 και έκτοτε έγιναν Βεζύριδες στη θέση του Βεζύρη…! Τα έδωσαν όλα για τις… καρέκλες….!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι εγκλωβισμένη με τις αδιέξοδες και μη ρεαλιστικές πολιτικές, που ακολουθεί εδώ και τρία χρόνια και το Μαξίμου βυθίζεται καθημερινά στο τέλμα, που το ίδιο δημιούργησε προκειμένου να καταστρέψει την Αντιπολίτευση και την κοινωνία. Τίποτε δεν προχωράει, ενώ η χιονοστιβάδα των προβλημάτων μεγαλώνει μέρα με την μέρα σ’ όλα τα μέτωπα.
Καταρρέουν υπό το βάρος των πολλαπλών και δυσεπίλυτων προβλημάτων. Η ανακολουθία λόγων και πράξεων έστησαν ένα νέο… πύργο της Βαβέλ…!

Ενιαία γραμμή δεν υπάρχει για κανένα θέμα. Όλοι, σχετικοί και άσχετοι, τοποθετούνται επί παντός θέματος, αποδεικνύοντας, έτσι, την έλλειψη ενιαίας πορείας και την απουσία σοβαρών πολιτικών προσώπων.
Τα μέτωπα, που είναι ανοιχτά, και … χάσκουν, σαν τον γκρεμό της καταστροφής, είναι πολλά. Βασικά είναι τα θέματα της Οικονομίας και της Εξωτερικής πολιτικής. Η ατζέντα, για την εξωτερική πολιτική, ήρθε ξαφνικά στο πολιτικό στερέωμα και έφερε μεγάλη αμηχανία, στους Τσίπρα – Καμμένο. Εκεί, που …χαζοπάλευαν με ψέματα και με την προπαγάνδα το θέμα της… καθαρής εξόδου από το πρόγραμμα, δηλ. τα Μνημόνια, που ούτε έξοδος είναι ούτε καθαρή, εμφανίζεται ξαφνικά το θέμα των Σκοπίων, η υπόθεση της Αλβανίας και κυρίως η Τουρκική προκλητικότητα με τις … γκρίζες ζώνες και τις απαιτήσεις της Τουρκίας. Φυσικά με την σύλληψη των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών το θέμα πήρε άλλες διαστάσεις.

Ο Ερντογάν τώρα θέλει να ανταλλάξει τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς με τους οκτώ Τούρκους Αξιωματικούς, που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Ήταν αυτό που πολλοί υποστήριξαν από την αρχή της σύλληψης των δύο Ελλήνων.
Η αμφισβήτηση, για την αξιοπιστία της Συγκυβέρνησης και για τις ικανότητες των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είναι πολύ μεγάλη, και έγινε μεγαλύτερη ύστερα από την σύλληψη των δύο Ελλήνων. Μόλις το 12% εμπιστεύεται τον Πρωθυπουργό και το 1% τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Η μείωση του αφορολόγητου και η κοπή συντάξεων από το 2019, είναι … λαιμητόμος για τους κυβερνώντες. Η ανεργία, η νέκρωση της αγοράς, η μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, τα … χάλια στα Νοσοκομεία, η αθλιότητα στην Παιδεία, η μετανάστευση των … εγκεφάλων και η αύξηση του κύματος των Λαθρομεταναστών, οδηγούν τους Τσίπρα – Καμμένο σε αδιέξοδα, έχοντας την πλάτη στον … τοίχο.

Έτσι αναγκάζεται το Μαξίμου και ετοιμάζεται για εκλογές το φθινόπωρο, χωρίς να λείπει και το φαινόμενο του απολύτου αιφνιδιασμού. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν καθαρά την αποστροφή των πολιτών στο πρόσωπο των Συγκυβερνώντων. Η Ν.Δ. προηγείται με διψήφιο αριθμό και όλα δείχνουν πως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ναι ο επόμενος Πρωθυπουργός. Πρέπει όμως να καθαρίσει το κόμμα από τα πολιτικά και οικονομικά τζάκια, να σταματήσει τους… φυτεμένους υποψηφίους στην επαρχία και να βάλει κανόνες σωστής λειτουργίας του κόμματος.

Κανένας δεν περισσεύει και όλα τα στελέχη νέα και παλαιά πρέπει να είναι ευπρόσδεκτα. Το … μπόλιασμα του παλαιού και του νέου θα φέρει την ηρεμία στην Ν.Δ. και θα αποτρέψει κάθε μορφή διχασμού και προστριβών. Είδαμε τις … παιδικές χαρές και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Δεν χρειάζονται άλλα πειράματα.
Όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε μια Νέα Ελλάδα, βάζοντας στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας την σημερινή καταστροφική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
 
Δρ. Κώστας Πατέρας
D. Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής ΤρικάλωνΑφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή