Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κατασκευάστηκε γέφυρα από ρητίνη με τρισδιάστατο εκτυπωτή στη Σανγκάη

   Γέφυρα μήκους 15 μέτρων από ρητίνη σε τρισδιάστατο εκτυπωτή θα ορθωθεί στη Σανγκάη, σε κεντρικό πάρκο στην περιοχή Ταοπού.

   Η γέφυρα έχει 15,25 μέτρα μήκος, 3,8 μέτρα πλάτος και 1,2 μέτρο ύψος, κατασκευάστηκε σε στρώσεις από σύστημα τρισδιάστατης εκτύπωσης που ανέπτυξε η Shanghai Construction Group, μέσα σε 35 ημέρες.

   Το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη – ακρυλονιτρίλιο συμπολυμερές ακρυλικό, ένα πλαστικό που χρησιμοποιείται στην τρισδιάστατη εκτύπωση, σε συνδυασμό με ίνες υάλου – μπορεί να αντέξει τη μακρόχρονη έκθεση στον ήλιο και τη βροχή και διασφαλίζει ότι η γέφυρα πληροί τις εθνικές κατασκευαστικές προδιαγραφές.

   Σύμφωνα με τον Τσεν Σιαομίνγκ, που είναι αναπληρωτής επικεφαλής μηχανικός του ομίλου, η γέφυρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περίπου τρεις δεκαετίες.

   “Η γέφυρα αντέχει φορτίο 250 κιλών ανά τετραγωνικό μέτρων, κάτι που σημαίνει ότι τουλάχιστον τέσσερις ενήλικες μπορούν να περπατήσουν σε αυτή ταυτόχρονα, ανά τετραγωνικό μέτρο”, δήλωσε ο Τσεν.

   Η τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης θεωρείται φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος κατασκευής, απαιτεί λιγότερη ανθρώπινη εργασία και δεν παράγει σκόνη ούτε κατασκευαστικά απορρίμματα.

   Δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=kjgsH20wCOc

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή