Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην Καλαμπάκα

Υπεγράφη σήμερα, 08 Ιουνίου 2022 η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ».

Η πίστωση προέρχεται από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και έχει προϋπολογισμό 418.000,00€.

Το έργο αφορά στην εκτέλεση εργασιών για την «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ» του Δήμου Μετεώρων, σε εκτός σχεδίου πόλης αγροτεμάχιο εκτάσεως 20.171,33 τ.μ., στη θέση «Ποταμιά», ιδιοκτησίας του Δήμου Μετεώρων.

Το υπό κατασκευή κτίριο έχει κάλυψη 491,06 τ.μ. Θα κατασκευασθούν χώροι γραφείων για το προσωπικό, εξεταστήριο ζώων, ακτινολογικό με δυνατότητα απομόνωσης των ασθενών ζώων, αποθήκη τροφίμων, κουζίνα, χώροι W.C., λεβητοστάσιο και δύο ανεξάρτητα κτίρια για τα αδέσποτα ζώα. Το κτίριο των γραφείων θα γίνει με θεμελίωση από πεδιλοδοκάρια οπλισμένου σκυροδέματος. Το κτίριο θα επιχρισθεί και θα βαφεί, τα κουφώματα θα είναι από αλουμίνιο, με διπλούς υαλοπίνακες και κάγκελα ασφαλείας. Οι εσωτερικές πόρτες θα είναι ξύλινες, το δάπεδο θα είναι μωσαϊκό, στους χώρους υγιεινής οι τοίχοι θα επενδυθούν με πλακίδια πορσελάνης, οι ημιυπαίθριοι χώροι θα επιστρωθούν με τσιμεντόπλακες και τα σκαλιά με μάρμαρο. Οι χώροι των γραφείων θα έχουν δικό τους σηπτικό -απορροφητικό βόθρο λυμάτων με αυτόνομη σύνδεση. Ο διάδρομος κυκλοφορίας θα είναι της ίδιας κατασκευής με αυτή των γραφείων, επιχρισμένος και βαμμένος, με πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Τα κλουβιά θα είναι από κοιλοδοκούς γαλβανισμένης λαμαρίνας και συρματόπλεγμα με ρομβοειδή οπή. Οι πόρτες θα ανοίγουν εξωτερικά σε κάθε κλουβί, με μπουτόν ανοίγματος – ασφάλισης της έξω πόρτας διαμονής προς τον χώρο άσκησης των ζώων. Θα υπάρχει κανάλι αποστράγγισης των λυμάτων με σύνδεσή του με σηπτικό-απορροφητικό βόθρο λυμάτων ζώων. Το δάπεδο θα είναι από ελαφρύ βιομηχανικό δάπεδο, ενώ στους χώρους άσκησης των ζώων, θα είναι από χαλίκι.

Το οικόπεδο θα φραχτεί με συρματόπλεγμα ύψους 2,00μ και θα φωτιστεί κατάλληλα, θα διαμορφωθούν διάδρομοι κυκλοφορίας αυτοκινήτων και θέσεις στάθμευσης με χαλίκι.

Παρουσία των Αντιδημάρχων, των Αναδόχων και των Προϊσταμένων της Τεχνικής Υπηρεσίας ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων κ. Θεόδωρος Αλέκος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι:

«Με το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων θα δοθεί απάντηση, στην πράξη, σε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για τους κατοίκους της  περιοχής μας καθώς, όπως είναι ένα έργο κοινωνικό και προστασίας της δημόσιας υγείας, υγιεινής και ασφάλειας, καθώς και ένα έργο που προστατεύει τα ίδια τα αδέσποτα, προσφέροντάς τους τις κατάλληλες συνθήκες φιλοξενίας.»

Το εν λόγω πρόγραμμα είχε καταληκτική ημερομηνία υποβολής πρότασης την 31/12/2019, τέσσερις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων αυτής της δημοτικής αρχής. Το τρέξαμε, το πιστέψαμε, το αξιοποιήσαμε και θα γίνει πράξη.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Θερινό πενθήμερο στα Τρίκαλα από 20 Ιουλίου

Θερινό πενθήμερο στα Τρίκαλα από 20 Ιουλίου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ανακοινώνει την εφαρμογή θερινού ωραρίου για τα καταστήματα από 20 Ιουλίου έως 17 Αυγούστου 2024 …
Μαζική εξόρμηση Θεσσαλών στις παραλίες της Λάρισας για να ξεφύγουν από τον καύσωνα

Μαζική εξόρμηση Θεσσαλών στις παραλίες της Λάρισας για να ξεφύγουν από τον καύσωνα

Χιλιάδες Θεσσαλοί εγκαταλείπουν την πόλη τους, για τον Αγιόκαμπο Λάρισας, εν μέσω 40άρηδων θερμοκρασιών …
Συμφωνία ανταλλαγής εκτάσεων μεταξύ Δήμου Τρικκαίων και ΥΕΘΑ

Συμφωνία ανταλλαγής εκτάσεων μεταξύ Δήμου Τρικκαίων και ΥΕΘΑ

Συμφωνία για επέκταση της ΣΜΥ και δημιουργία χώρων αναψυχής στα Τρίκαλα …
Πυροβολισμοί με νεκρούς και τραυματίες στη Γερμανία - Δράστης κυνηγός

Πυροβολισμοί με νεκρούς και τραυματίες στη Γερμανία – Δράστης κυνηγός

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες μετά από επίθεση – Συλλήψεις και έρευνες σε εξέλιξη …