Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κατατέθηκε η τροπολογία για την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών του «Ιανού»

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης τηρώντας στο ακέραιο τη δέσμευσή του για επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν την άμεση ανακούφιση των πληγέντων αγροτών του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», κατέθεσε τροπολογία με την οποία ρυθμίζονται ζητήματα άμεσης προτεραιότητας του ΕΛΓΑ.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία καθίσταται πλέον δυνατή η αποζημίωση των αγροτών που έχουν πληγεί από τη θεομηνία «Ιανός» στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας του φυτικού και ζωικού τους κεφαλαίου και επιτρέπεται η πληρωμή προκαταβολής έναντι της αποζημίωσης που δικαιούνται.

Παράλληλα, στην τροπολογία περιλαμβάνονται και τα ζητήματα ρύθμισης των υπερωριών και των αμοιβών όσων απασχολήθηκαν επιπροσθέτως σε εκτιμήσεις και συνέδραμαν ουσιαστικά στην προσπάθεια την οποία κάνει ο ΕΛΓΑ.

Τέλος, προβλέπεται και η παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου 2021 της θητείας των τακτικών και αναπληρωματικών μελών των Διοικητικών και Εποπτικών Συμβουλίων των Αγροτικών Συνεταιρισμών, Αναγκαστικών Συνεταιρισμών και Ενώσεων Αναγκαστικών Συνεταιρισμών καθώς και η δυνατότητά τους να διενεργήσουν, έως την παραπάνω ημερομηνία, τακτικές γενικές συνελεύσεις.

Η τροπολογία πρόκειται να έρθει στη Βουλή για ψήφιση την προσεχή Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 και ακολούθως θα ξεκινήσει σταδιακά η διαδικασία πίστωσης μίας γενναίας προκαταβολής στους λογαριασμούς των πληγέντων αγροτών, όπως έχει εξαγγείλει ο κ. Βορίδης από τη Βουλή.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή